12 Μαΐου 2017

Σόιμπλε: Όποιος θέλει το ευρώ πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις όπως η Ελλάδα!

«Αν μια χώρα δεν θέλει να βγει από το ευρώ πρέπει να κάνει δομικές αλλαγές, όπως η Ελλάδα» δήλωσε χθες ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Με το ευρώ τελείωσε η εποχή στην οποία κάποιες χώρες παρέμεναν ανταγωνιστικές διαμέσου της υποτίμησης των νομισμάτων» είπε ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «οι χώρες πρέπει να δημιουργήσουν από μόνες τους τις συνθήκες για να αναπτυχθούν»«Σε αυτό το θέμα η Ελλάδα βελτιώνεται» προσέθεσε. 

«Τα προγράμματα βοήθειας που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ισπανία και την Ιρλανδία δέχθηκαν πολλές κριτικές, αλλά έφεραν πάντα αποτελέσματα», είπε επίσης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν «ήταν λάθος η πρότασή του να βγει, προσωρινά, η Ελλάδα από το ευρώ, τον Ιούλιο του 2015», ο κ. Σόιμπλε επικαλέστηκε δήλωση του ιταλού ομόλογου του Παντοάν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών ήταν πεπεισμένη πως θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε προσωρινά από το ευρώ.

«Η Ελλάδα αποφάσισε κάτι το διαφορετικό. Τώρα καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να έχει επιτυχία», συμπλήρωσε. 

Από τη σκοπιά της σάτιρας:

Η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ, αλλά βγαίνει από την ...Ελλάδα!


Το σκίτσο είναι του Βαγγέλη Παπαβασιλείου.

Πηγή: Στοιχεία από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου