24 Μαΐου 2017

Μια αμήχανη συνάντηση, Τραμπ και Πάπα, στο Βατικανό

Οι δύο άνδρες ποζάρουν για φωτογραφίες, με τον πάπα να παραμένει σοβαρός την ώρα που ο Τραμπ χαμογελούσε στους δημοσιογράφους. Η ατμόσφαιρα έμοιαζε αμήχανη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα στο Βατικανό, όπου συναντήθηκε
για 25 μόλις λεπτά με τον πάπα Φραγκίσκο, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του. Μαζί με τον Τραμπ ήταν η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαινόταν αμήχανος, καθώς εισήλθε στον μικρό ανελκυστήρα που τον οδήγησε στον τρίτο όροφο του Αποστολικού Παλατιού, την επίσημη κατοικία του πάπα, συνοδεία του αρχιεπισκόπου Γκάνσουέιν και άλλων αξιωματούχων.


Ο πάπας δεν χαμογέλασε όταν χαιρέτισε τον Τραμπ έξω από το γραφείο του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος είπε μόνο: «Είναι μεγάλη τιμή».

Η ατμόσφαιρα έμοιαζε αμήχανη και ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν πάπας και Τραμπ έχουν ανταλλάξει σκληρές δηλώσεις.


Ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει πέρυσι ότι ένας άνθρωπος που σκέφτεται να χτίσει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός», αναφερόμενος στη πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είχε απαντήσει ότι είναι «αισχρό» ο πάπας που εκπροσωπεί όλους τους καθολικούς να αμφισβητεί την πίστη του. «Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το απόλυτο τρόπαιο του ISIS, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είναι πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ», είχε τότε αναφέρει.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση, ο Τραμπ θα συνεχίσει για τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με τελευταία στάση πριν την επιστροφή του στις ΗΠΑ στη Σικελία, όπου θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) του κόσμου.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ethnos.gr


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου