19 Μαΐου 2017

Το σκίτσο του ΚΥΡ που έριξαν μέλη της ΛΑΕ στη Βουλή

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής διαδικασίας στη Βουλή, κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα σκληρά για μισθούς και συντάξεις μέτρα, περιλαμβάνεται και η ρίψη από μέλη της ΛΑΕ φυλλαδίου διαμαρτυρίας με σκίτσο του ΚΥΡ.

Συγκεκριμένα τρεις νέοι της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ έριξαν από τα θεωρεία της Βουλής στην αίθουσα της ολομέλειας ανακοίνωση της ΛΑΕ, διαμαρτυρόμενοι για το "καταστροφικό 4ο μνημόνιο". Στην μια πλευρά του φυλλαδίου δέσποζε το σκίτσο (επάνω αριστερά) του γνωστού σκιτσογράφου ΚΥΡ.

Τα μέλη της νεολαίας της ΛΑΕ προσήχθησαν στο φρουραρχείο της Βουλής για να απελευθερωθούν στη συνέχεια. 

η ρίψη των φυλλαδίων

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γταφείο Τύπου της ΛΑΕ αναφέρει:

"Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του πραξικοπηματικού και καταστροφικού 4ου μνημονίου στην Βουλή, τρία μέλη της νεολαίας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ έριξαν μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας, από τα θεωρεία, τις ανακοινώσεις της ΛΑ.Ε. με το εξής περιεχόμενο:

«7 χρόνια – 4 μνημόνια
Το δικό μας survivor:
– Δουλειά την Κυριακή
– κομμένα: συντάξεις – μισθοί
– Ανεργία – ξενιτιά
– Αρπαγή των σπιτιών μας
– Ξεπούλημα της χώρας
– Αυτή η συμφωνία μας στέλνει στη Γερμανία
Πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ»

Τα μέλη της νεολαίας της ΛΑ.Ε. προσήχθησαν και κρατήθηκαν στο φρουραρχείο της Βουλής. Μετά από έντονο διάβημα των μελών της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. Δημήτρη Στρατούλη και Θανάση Πετράκο προς το προεδρείο και στον Φρούραρχο της Βουλής, αναγκάστηκαν να τους απελευθερώσουν".


Πηγή: Στοιχεία από laiki-enotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου