14 Μαΐου 2017

Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα γίνει προτεκτοράτο!

«Το πρώτο μνημόνιο έκαψε τον Παπανδρέου, το δεύτερο τον Σαμαρά, το τρίτο τον Τσίπρα, για το τέταρτο μνημόνιο θα χρειαστεί νέος πρωθυπουργός» είπε την Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Θα γίνουμε Κόσοβο. Ενα προτεκτοράτο που διοικείται από έναν υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» ήταν η πρόβλεψή του πρώην υπουργού Οικονομικών για το μέλλον της χώρας. 

Άκρως απαξιωτικοί ήταν οι χαρακτηρισμοί που επιφύλαξε στον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι αποδέχθηκε να γίνει δούλος των θεσμών, αφού υπέγραψε το μνημόνιο του 2015. «Δεν υπάρχει νέα συμφωνία, αλλά νέα συνθηκολόγηση. Ο Τσακαλώτος δεν έκανε διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Τσίπρας είναι επαρκής ως πρωθυπουργός να κάνει διαπραγμάτευση, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι «είχε τη δυνατότητα να κάνει διαπραγμάτευση όπως και ο κ. Σαμαράς, αλλά δεν έκανε», ενώ απέδωσε την αποτυχία της δικής του τακτικής στο γεγονός ότι «η ομάδα των 5 μελών της διαπραγμάτευσης διασπάστηκε από τους δανειστές», αποφεύγοντας πάντως να κατονομάσει ποιοι ήταν αυτοί που υποχώρησαν ή ενέδωσαν.

Ανέφερε επίσης ότι πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε πληροφορήσει πως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εφαρμόσει το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης". «Αυτό είναι το πρόγραμμα του κόμματος, όχι του υπουργού Οικονομικών», υποστήριξε πως του είπε τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης θεωρούσε ότι "το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μία ανοησία" όπως είπε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να βρεθεί κατηγορούμενος για όσα προκάλεσε στη χώρα η στρατηγική του, ευχήθηκε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «να κάνουν ειδικό δικαστήριο για μένα για να μιλήσουμε με στοιχεία», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr και skai.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Βαρουφάκης: Τι μου πρότεινε ο Σόιμπλε για δημοψήφισμα - Grexit
«Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση», απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη
Βαρουφάκης σε κανάλι Βενεζουέλας: Γνώριζα από πριν ότι θα έκλειναν οι τράπεζες






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου