11 Μαΐου 2017

Οι γονείς του Μακρόν αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους όταν έμαθαν για τη σχέση του με την Μπριζίτ Τρονιέ

 Για τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό τους όταν έμαθαν για τη σχέση του 16χρονου τότε γιου τους Εμανουέλ Μακρόν με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονιέ αποκάλυψαν οι γονείς του, σε νέο βιογραφικό βιβλίο για τον νεότερο Γάλλο πρόεδρο.
 
Ο Μακρόν γνώρισε την Τρονιέ σε ηλικία 15 ετών, όταν ήταν ακόμη μαθητής στο ιδιωτικό λύκειο «La Providence» στη νότια Γαλλία. 

Η συγγραφέας Anne Fulda, που «υπογράφει» το βιβλίo «Εμανουέλ Μακρόν: Ένας τέλειος νεαρός άντρας», πήρε συνέντευξη από τους γονείς του πολιτικού και τους ρώτησε για τις αντιδράσεις τους. 

Εκείνη την εποχή, η 39χρονη Τρονιέ δίδασκε γαλλικά και θέατρο, ήταν παντρεμένη και είχε ήδη φέρει στον κόσμο τα τρία της παιδιά. 


Οι γονείς του Μακρόν νόμιζαν ότι ο γιος τους είχε ερωτευτεί την κόρη της δασκάλας του, Λόρενς. 


Την αλήθεια την έμαθαν αρκετά αργότερα μέσω μίας οικογενειακής φίλης. Σοκαρισμένοι από την «παράνομη» σχέση, οι γονείς του Μακρόν αποφάσισαν να τον απομακρύνουν από το σχολείο. 

Η μητέρα του Φρανσουάζ-Νογκ Μακρόν είπε στην συγγραφέα του βιβλίου: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Αυτό που ήταν σαφές ήταν πως όταν γνώρισε ο Εμανουέλ την Μπριζίτ δεν μπορούσαμε να πούμε απλά “Αυτό είναι υπέροχο”. Αυτό που είχε σημασία για εμένα, όμως, δεν ήταν ότι είχε σχέση με την Μπριζίτ αλλά ότι ήταν ζωντανός και δεν υπήρχαν προβλήματα». 

Αντιλαμβανόμενη ότι δεν επρόκειτο για έναν παιδικό ενθουσιασμό η ίδια φέρεται να είπε στην Μπριζίτ: «Μα, δεν το βλέπεις; Εσύ την έζησες της ζωή σου. Αλλά αυτός δεν θα κάνει παιδιά μαζί σου». 
 

Ο πατέρας του νέου προέδρου, Ζαν Μισέλ Μακρόν, αποκάλυψε ότι παραλίγο να πέσει από την… καρέκλα που καθόταν όταν έμαθε για την ερωμένη του γιου του. «Όταν ο Εμανουέλ γνώρισε την Μπριζίτ, προφανώς και δεν είπαμε “A, τι υπέροχα”» δήλωσε ο ίδιος. 


Οι ανήσυχοι γονείς συναντήθηκαν με την Τρονιέ και της ζήτησαν να μην ξαναβρεθεί με το παιδί τους μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. Εκείνη, όπως θυμούνται, τους απάντησε κοφτά ότι δεν μπορεί να τους υποσχεθεί τίποτα.

Ο έφηβος τότε Μακρόν βρήκε στήριγμα στην γιαγιά του, Μανέτ, με την οποία είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση. 

«Η μητέρα μου, η οποία δεν θα ανεχόταν ποτέ κάτι τέτοιο από τα δικά της παιδιά, αποδείχτηκε πολύ πιο ανοιχτή και ανεκτική σε θέματα που αφορούσαν την ερωτική ζωή των εγγονιών της» θυμάται η Φρανσουάζ Μακρόν. 


Παρότι πολλά έχουν γραφτεί για την… ταραχώδη εκείνη εποχή για την οικογένεια Μακρόν, οι γονείς του πολιτικού αρνούνται κατηγορηματικά ότι απείλησαν να πετάξουν τον Εμανουέλ έξω από το σπίτι εάν δεν έβαζε ένα τέλος στον παράνομο δεσμό του με την Τρονιέ.

Επέμειναν ότι έτσι και αλλιώς ο Εμανουέλ Μακρόν θα πήγαινε στο Λύκειο Henri IV στο Παρίσι για να ολοκληρώσει τη σχολική του καριέρα.

Το ζεύγος συναντήθηκε για πρώτη φορά στις πρόβες για το θεατρικό «Ο Ιάκωβος και ο Αφέντης του» του Μιλαν Κούντερα και... μαγνητίστηκαν. «Είχε μια τρομερή επιρροή πάνω μου», εξομολογήθηκε η ίδια αργότερα στο Paris Match.

Ο Μακρόν έφυγε για το Παρίσι, όχι, όμως, πριν υποσχεθεί στην Τρονιέ ότι θα επιστρέψει για να την παντρευτεί.

Το 2007, δύο περίπου χρόνια μετά το διαζύγιό της η 54χρονη Μπριζίτ και ο 29χρονος Εμανουέλ παντρεύτηκαν στην πόλη Τουκέ.

Πηγή: ethnos.gr 

Σχετική ανάρτηση: Η Μακρόν με τον μικρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου