10 Απριλίου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Mε 17,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Με 17,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. To 86% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές. Πιο συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.
Από εκει και πέρα 4 κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 2%. Πρόκειται για το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων, αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας που δεν είναι στη Βουλή. Ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με 1%.
Ένα ποσοστό της τάξεως του 15% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ», ενώ ένα ποσοστό 6,5% απαντά πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

To 86% των ερωτηθέντων -σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες- πιστεύουν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% προς τη σωστή, ενώ το 6% δηλώνει "δεν ξέρω/ δεν απαντώ".

Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. Το 9% των ερωτώμενων δηλώνει "δεν ξέρω / δεν απαντώ". .

Στην πρόταση «Είμαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» απαντά θετικά το 3,5%. Στην πρόταση «Είμαι δυσαρεστημένος αλλά δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική» συμφωνεί το 44%, ενώ στην πρόταση «Είμαι δυσαρεστημένος και πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές» συμφωνεί το 51%. Για το 1,5% η απάντηση είναι "δεν ξέρω / δεν απαντώ".

Πηγή: skai.gr

Ολόκληρη η δημοσκόπηση στο:
http://www.skai.gr/files/1/000000/Final_SkaiTaseis_6-8%CE%91%CF%80%CF%8117.pdf






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου