3 Αυγούστου 2018

Νίκος Κοτζιάς: Η συγγνώμη και τα χαμόγελα του Αυγούστου

Τη μια στιγμή εκφράζοντας "την βαθιά θλίψη και οδύνη" του για την τραγωδία του Ιουλίου από τις πυρκαγιές, μέσω της κίνησης "Πράττω", ζητά "ειλικρινή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό" ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την άλλη στιγμή ο ίδιος με ποιητική διάθεση βλέπει τον "Αύγουστο να χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών"! Πως μπορεί να συμβαίνουν τέτοιες μεταπτώσεις σε κάποιον την ίδια μέρα; Προφανώς και έχει, ο Νίκος Κοτζιάς, γερό στομάχι! Πιο αναλυτικά:

Η κίνηση «Πράττω», βασικά μέλη της οποίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε χθεσινή ανακοίνωσή της* ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μάτι Αττικής, καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες... Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε. 
Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ αναλαμβάνει την Πολιτική Ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση. Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει...» 

Παράλληλα με τη συγγνώμη (και εκείνη μισή, με ναι μεν αλλά...) ο κ. Κοτζίας με sms προς συγκεκριμένους δημοσιογράφους, αναφέρεται στον ερχομό του Αυγούστου, ξεδιπλώνοντας όλο το ποιητικό του ταλέντο:

«Ο Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών, θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών, να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του» γράφει 
ο κ. Κοτζίας. Δεν αφιερώνει ούτε μια λέξη στον «μαύρο Ιούλιο» με τους τουλάχιστον 88 νεκρούς.

Από τη "βαθιά θλίψη και οδύνη" για τις μέρες που προηγήθηκαν και την έκφραση συγγνώμης για όσα τραγικά συνέβησαν, περνά αμέσως για τις μέρες που έρχονται στα ...χαμόγελα που χαϊδεύουν τα αστέρια των ουρανών!

Πως τα καταφέρνει ο Νίκος Κοτζίας; Μα, είναι διπλωμάτης ο άνθρωπος και μάλιστα καριέρας! 

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από *pratto.gr , in.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου