3 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, παραιτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Τόσκας, μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων. Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» 
έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας:
Αναλυτικά η δήλωση Τόσκα:

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.
Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.
Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.
Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

ΝΔ: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας»

Με μια δηκτική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζει την «όψιμη», όπως σημειώνει, αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία. Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα» αναφέρει.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου