9 Αυγούστου 2018

Στην κορυφή της Ευρώπης στο επί κοντώ Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Οι δύο κορυφαίες επικοντίστριες της Ευρώπης είναι Ελληνίδες. Κι αν για την Κατερίνα Στεφανίδη δεν υπήρχε αμφιβολία, το ξέραμε, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή και της Νικόλ Κυριακοπούλου! 

Οι μεγάλες αθλήτριές μας έκαναν σήμερα το βράδυ το «1-2» στο άλμα επί κοντώ, με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, την Κατερίνα Στεφανίδη, να υπερβαίνει τα 4,85 μέτρα κατακτώντας την πρώτη θέση με ρεκόρ αγώνων και την Νικόλ Κυριακοπούλου να υπερβαίνει τα 4,80 κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. 

Η Στεφανίδη υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2016 στο Άμστερνταμ και έκανε τρία τα μετάλλιά της στη διοργάνωση, αφού είχε κερδίσει το ασημένιο το 2014, στη Ζυρίχη, ενώ η Κυριακοπούλου έφτασε στο δεύτερο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.

Το χάλκινο μετάλλιο στο 
Βερολίνο κατάκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου με 4,75μ, ενώ η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, με την κορυφαία μέχρι τώρα επίδοση φέτος στην Ευρώπη (4,85μ), κατετάγη τέταρτη με 4,70μ.


Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,65, άφησε τα 4,70 και συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4,75 και τα 4,80. Όταν ο πήχυς τοποθετήθηκε στα 4,85, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης είχε δύο άκυρες και πέρασε με την τρίτη το ύψος, κάτι που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχυ στα 4,96 για να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά είχε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες. 


Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε στα 4,45, πέρασε με τη δεύτερη τα 4,55, με την πρώτη τα 4,65, τα 4,70, τα 4,75, και με τη δεύτερη τα 4,80 και είχε τρεις άκυρες στα 4,85. Πέτυχε προσωπικό ρεκόρ και κέρδισε το πρώτο ασημένιο μετάλλιο της καριέρας της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στον τελικό του αγωνίσματος συμμετείχε και τρίτη Ελληνίδα, η φέρελπις Ελένη Πόλακ, η οποία αποκόμισε εμπειρίες για το μέλλον, αφού δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4,30 μέτρα. 

Απίστευτη ευρωπαϊκή βραδιά για τα ελληνικά χρώματα 🇬🇷🇬🇷 στο επι κοντώ!! 🥇🥈 Χρυσό & αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο για τις Κατερίνα Στεφανίδη & Νικόλ Κυριακοπούλου! 💪💪Μπράβο! Συγχαρητήρια!

Ήταν πράγματι μια απίστευτη ευρωπαϊκή βραδιά για τα ελληνικά χρώματα στο Βερολίνο. 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική ανάρτηση: Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος ο Τεντόγλου






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου