26 Αυγούστου 2018

Η αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου της Energa

Εκτός φυλακής βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο 39χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, που τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στην υπόθεση Energa - Hellas Power. Με αφορμή την αποφυλάκισή του, επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχεται ότι η υπόθεση εγείρει πολλά και εύλογα ερωτήματα. Ανακοίνωση, με αφορμή τις αντιδράσεις, εξέδωσε και ο Αριστείδης Φλώρος.
Συγκεκριμένα:

Στις αρχές του 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα τον Φλώρο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 

Πιο πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2018, ο Αρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί τότε δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον Φλώρο ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power, Γιώργο Αντωνόπουλο. 

Τώρα, ο 39χρονος Αριστείδης Φλώρος, που κρατείτο στις φυλακές Χαλκίδας, αποφυλακίστηκε εξαιτίας προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% λόγω κρίσεων επιληψίας που αντιμετωπίζει και πέρασε την πύλη εξόδου της φυλακής, κάνοντας χρήση του άρθρου 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους (με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%) εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους. 

Από τις παλιες καλές ημέρες του Άρη (στη μέση με το ροζ μαγιό)! 
Φωτο από twitter

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για αποφυλάκιση Φλώρου

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την αποφυλάκιση του πρώην επικεφαλής της Energa Αριστείδη Φλώρου εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 


Υπ. Δικαιοσύνης: «Η αποφυλάκιση Φλώρου εγείρει εύλογα ερωτήματα»

Το βούλευμα με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,
 καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση» αναφέρει το 
δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση, μετά τις αντιδράσεις, του Αριστείδη Φλώρου

Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αποφυλάκισή του εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει εξέδωσε ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο καταδικασθείς τον Φεβρουάριο του 2017 σε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στην υπόθεση Energa - Hellas Power κάνει λόγο για ανακρίβειες και σημειώνει ότι «οι διατάξεις για την υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν». Επίσης, σημειώνει ότι «η απόλυσή του με όρους αποφασίστηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων του νόμου (άρθρο 110 Α ΠΚ), αφού εξέτισε τον απαιτούμενο χρόνο σε σχέση με την ποινή που του επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ η έφεση που έχει ασκήσει δεν έχει ακόμη εκδικαστεί». 

Πηγές: Πληροφορίες από kathimerini.gr, protothema.gr, naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. Αν ήταν κανένα φτωχαδάκι θα σάπιζε στη φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος. Μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις για την πρόωρη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μόλις 36 μήνες μετά την κράτηση του κι ενώ εξέτιε ποινή 21 χρόνια κάθειρξη, συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου - και έγινε δεκτή- από το συμβούλιο Εφετών της Εύβοιας. kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή