6 Δεκεμβρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.12.2018

Φιάσκο το λαθρεμπόριο χρυσού στην περίπτωση του Ριχάρδου και των λοιπών; Δεν καταβάλλονται δασμοί για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, ούτε υπάρχει έγγραφο από τις τελωνειακές αρχές για οφειλή δασμών. Γίνανε λοιπόν "ρόμπα" οι αρχές;
Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα".


Το ρεπορτάζ (από την kathimerini.gr):
«Ανθρακες» το λαθρεμπόριο χρυσού 
Λαθρεμπορία στην περίπτωση της υπόθεσης Ριχάρδου και λοιπών δεν υπάρχει, απάντησε προχθές το απόγευμα η ΑΑΔΕ στο αίτημα των ανακριτικών αρχών, διότι δεν καταβάλλονται δασμοί για εξαγωγές χρυσού, νόμιμες ή μη, στην Τουρκία, αλλά το όλο θέμα συνιστά «απλή τελωνειακή παράβαση».
Εισαγγελείς, που έχουν εμπειρία τέτοιων υποθέσεων, κατέθεταν την άποψη ότι ο νόμος είναι ρητός και ότι χωρίς χαρτί από τις τελωνειακές αρχές που να ενημερώνει αν οφείλονται ή όχι δασμοί κάθε έρευνα για λαθρεμπορία δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Στην περίπτωση του κυκλώματος Ριχάρδου κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ούτε οι αστυνομικές αρχές ούτε οι δικαστικές που πήραν στη συνέχεια τη σκυτάλη ζήτησαν τέτοιο έγγραφο, ούτε είδαν ότι δεν υπήρχε στη δικογραφία, προχωρώντας και τις έρευνες και τις απολογίες και τις προσωρινές κρατήσεις.
Το έγγραφο της αρμόδιας αρχής, που βεβαίωσε ότι λαθρεμπορία δεν υπάρχει στην υπόθεση, οδήγησε τον συνήγορο του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξη Κούγια, να σπεύσει να καταθέσει αίτημα απόλυσης του πελάτη του, ενώ δικηγόροι των εμπλεκομένων με δηλώσεις τους εξαπέλυσαν μπαράζ επικρίσεων σε δικαστικές και αστυνομικές αρχές, μιλώντας άλλοι για φιάσκο, άλλοι για σκευωρία και άλλοι για πρωτοφανείς παραλείψεις και αξιώνοντας φυσικά οι πελάτες τους να βγουν από τη φυλακή. 
Η ανακρίτρια με έγγραφό της ενημέρωσε την Εισαγγελία, ότι οι κρατούμενοι πρέπει να βγουν, «δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι της προσωρινής τους κράτησης» και έστειλε και τα χαρτιά που αναφέρουν ότι δασμοί για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία δεν επιβάλλονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου