11 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.9.2020

«Είπε ο γάιδαρος τον κόκορα κεφάλα» λέει η λαϊκή παροιμία. Έτσι λοιπόν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει τον εαυτό του σαν τον «Σουλτάνο» που ονειρεύεται να επανιδρύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είπε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «αποικιοκράτη»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Το ρεπορτάζ (από το 
iefimerida.gr):

Χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ομέρ Τσελίκ, έκανε λόγο για «αποικιοκρατικές τάσεις» του Γάλλου προέδρου, μετά τις τοποθετήσεις του από την Κορσική και το συνέδριο της Med7. «Ο Μακρόν συνεχίζει την αποικιοκρατία την ώρα που ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να αμύνεται τα συμφέροντα καταπιεσμένων ανθρώπων, να υπερασπίζεται την ειρήνη και να μάχεται κατά των παιχνιδιών των αποικιοκρατών», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας μία τοποθέτηση του Μακρόν που είπε ότι «πρέπει να είμαστε πιο σκληροί με την τουρκική κυβέρνηση και όχι με τον τουρκικό λαό που αξίζει περισσότερα από μια κυβέρνηση Ερντογάν», όπως αναφέρει το Anadolu. «Είναι ένα ακόμη παλιό παιχνίδι των άθλιων αποικιοκρατών», συνέχισε ο Τσελίκ. «Ο Μακρόν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα με μαζικούς τάφους από τον Χαφτάρ στη Λιβύη. Τώρα, προσπαθεί να επεκτείνει την αποικιοκρατία του με την Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα», είπε ακόμη.

Ένα μήνα πριν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, ότι έχει «αποικιοκρατικές» βλέψεις στον Λίβανο. Μάλιστα, χαρακτήρισε «θέαμα» την τότε επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Βηρυτό. «Αυτό που θέλουν οι Μακρόν και σία, είναι να επαναφέρουν (στον Λίβανο) την αποικιοκρατική τάξη», είχε δηλώσει τότε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου