25 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελίες Χρ. Καλογρίτσα κατά Ν. Παππά

Ο Καλογρίτσας αποκαλύπτει τη διαπλοκή Παππά και συνεργατών για να αποκτήσουν τηλεοπτικό κανάλι


«Μου ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και αντιστρόφως να τους “δανείσω” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό μου όνομα και μόνο και να μπω “μπροστινός” για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους», αναφέρει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στο υπόμνημά του, το οποίο κατέθεσε ενώπιον των δικαστικών αρχών που διερευνούν το θέμα.

Ο επιχειρηματίας βάλει κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, στον οποίο αποδίδει το σχέδιο άλωσης του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ αφήνει αιχμές και για άλλα κυβερνητικά στελέχη της εποχής εκείνης, χωρίς να τα κατονομάζει, μιλώντας και για το οικονομικό παρασκήνιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ο επιχειρηματίας αποκαλύπτει ότι η τότε κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ομάδες εργασίες, έτοιμες να στελεχώσουν το κανάλι, στην επιχειρηματική κεφαλή του οποίου θα φαινόταν ότι βρίσκεται ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το protothema.gr, αφορμή για την ποινική έρευνα αποτέλεσε μήνυση που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας τον περασμένο Ιούλιο στην οποία αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» με έδρα το Μαρούσι Αττικής καθώς και κατά των υπευθύνων της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με έδρα το Ντουμπάι ΗΑΕ.Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ . Σύμφωνα με τον μηνυτή τα χρήματα του καταβλήθηκαν, το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή , στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του μηνυτή για υπεργολαβία που του ανέθεσαν στο έργο κατασκευής του "AL ZAHIA CITY CENTER MALL" στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση.

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να προσκόμισε επιπλέον στοιχεία για την συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου , που κατά τον ίδιο δεν αφορούσε την ανάθεση υπεργολαβίας στην εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , όπως εμφανίστηκε, αλλά την χρηματοδότηση του για να κατέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει "δικό της κανάλι".

Μετά τις αποκαλυπτικές περιγραφές του Χρ. Καλογρίτσα και τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην υπουργού, η υπόθεση αναμένεται ότι σύντομα θα οδηγηθεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Δείτε το υπόμνημα

Πηγές: protothema.gr , kathimerini.gr

Το σχετικό υπόμνημα της «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» στο:
https://www.protothema.gr/files/2020-09-24/Ypomnima-Miisi-CCC-Draft06-Final.pdf

Σχετική ανάρτηση:
Ο Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά (
5.7.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου