7 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Big Brother διώχνει τον χυδαίο σεξιστή παίκτη

«Με τις γκόμενες πάω κάθε μέρα σε μία να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό»! Το είπε «στον αέρα» παίκτης στο ριάλιτι «Big Brother»...

Την αποχώρηση του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το παιχνίδι αποφάσισε ο «Μεγάλος Αδερφός», μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις αναφορές live του παίκτη. 

Οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες χθες στα κοινωνικά δίκτυα, τόσο στο twitter όσο και στο Instagram, μετά από ακραίες δηλώσεις του παίκτη ήταν πολύ μεγάλες, ενώ το θέμα έφτασε έως και την πολιτική ηγεσία, με την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων. 

Σύμφωνα με όσα ακούγονται να λέει ο παίκτης σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα από το live streaming του ριάλιτι, γίνεται αναφορά σε βιασμό και σεξιστική αντιμετώπιση γυναικών. Συγκεκριμένα ακούγεται να λέει: «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό». 

Δείτε το στο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Yby7zHJTlGg 

Δεν ήταν απλά μια σεξιστική ανοησία ενός νεαρού ατόμου, αλλά για μια ποινικά κολάσιμη πράξη. Και ειπώθηκε χαλαρά, αυθόρμητα, λες και ο άνθρωπος μιλούσε για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο! Δυστυχώς σε αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα η υπο-κουλτούρα του βιασμού υποβόσκει. 

Ο Big Brother αποφάσισε την άμεση αποχώρηση του Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος αναμένεται να κληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε «στον αέρα» του ριάλιτι. Ήδη απολογήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας του παιχνιδιού, πριν αποφασιστεί η απομάκρυνσή του. 

Δείτε και το βίντεο που ο Big Brother διώχνει τον Αντώνη στο: 

Η απομάκρυνση του Αντώνη από το ριάλιτι δεν φτάνει. Στο Twitter και στο hastag #cancelbigbrother, οι χρήστες ζητούν να υπάρξουν επιπτώσεις. Ας ελπίσουμε ότι το ΕΣΡ και ο εισαγγελέας δεν θα διστάσουν να επέμβουν. 


Παρέμβαση Πέτσα σε ΕΣΡ και ΣΚΑΪ 

Στο ζήτημα παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον ΣΚΑΪ για το ζήτημα. «Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Θέση για το περιστατικό πήραν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο twitter:
Δημήτρης Τζανακόπουλος @d_tzanakopoulos
Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός. #cancelbigbrothergr


Επίσης η Έφη Αχτσιογλου έγραψε:
Έφη Αχτσιόγλου @E_Achtsioglou
Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή. Το ΕΣΡ έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει για να διακοπεί αυτή η χυδαιότητα. #cancelbigbrothergr

Τη δική της παρέμβαση έκανε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα. «Γυναίκες ως "σκεύη ηδονής"! Γυναίκες για "χρήση" ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι ομως δεν είναι μόνο στην TV... Η δολοφονία της Τοπαλούδη και τόσες άλλες γυναίκες δίπλα μας. Βια, βιασμός, δολοφονίες. Ο εισαγγελέας; Αίσχος!», έγραψε στο twitter.

Σημειώνεται ότι είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό το 
«Big Brother» στη «σύγχρονη εκδοχή του» είναι και πάλι παρών στην ελληνική τηλεόραση. Η πρεμιέρα έγινε το Σάββατο (29.8.2020) βράδυ στις 21.00 στον ΣΚΑΪ.

Πηγές: Με στοιχεία από protothema.gr, youtube.com, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου