17 Σεπτεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 17.9.2020

Τραμπ: Θα φύγει μόνος του ο κορωνοϊός. Θα αναπτύξουμε «νοοτροπία αγέλης»! είπε, αντί του «ανοσία αγέλης». 
Αριστερά: The Trump virus. Σκίτσο του Kevin Kallaugher (KAL) στη «The Baltimore Sun». 
Ερντογάν για Μακρόν: «Ο ανίκανος φιλόδοξος που κυβερνά την Γαλλία»!

Τραμπ: Θα φύγει μόνος του ο κορωνοϊός

Σε αντιφάσεις, για πολλοστή φορά, έπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερωτήσεις 21 πολιτών, χωρίς κατασταλαγμένη κομματική τοποθέτηση, για την ανησυχητική πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, σε εκδήλωση που οργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News στη Φιλαδέλφεια.

Ερωτηθείς από μέλος του ακροατηρίου γιατί επιμένει «να υποβαθμίζει την πανδημία, η οποία θίγει δυσανάλογα τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τις μειονότητες», απάντησε: «Λοιπόν, δεν την υποβάθμισα. Στην πραγματικότητα, από πολλές απόψεις, την υπερτόνισα, στο πεδίο της δράσης».

Σε άλλο σημείο της εκδήλωσης, υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να αποκτήσουμε το εμβόλιο», πιθανολογώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί «μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες». Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ακόμη και αν δεν γίνει σύντομα διαθέσιμο αποτελεσματικό εμβόλιο, ο ιός θα εξαφανιστεί από μόνος του. «Θα εξαφανιστεί και χωρίς εμβόλιο… αλλά αυτό θα συμβεί ταχύτερα με το εμβόλιο», δήλωσε σχετικά. «Θα αναπτύξουμε… νοοτροπία αγέλης», προσέθεσε ο πρόεδρος, αποδίδοντας ατυχώς τον επιστημονικό όρο herd immunity (ανοσία αγέλης) με έναν νεολογισμό που γρήγορα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια άλλη αποκάλυψη του Μπομπ Γούντγουορντ που προκάλεσε θόρυβο ήταν ότι ο Τραμπ ετοιμαζόταν να διατάξει τη δολοφονία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ το 2017, αλλά συγκρατήθηκε από τον τότε υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις. Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο. Χθες, όμως, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ήρθε να επιβεβαιώσει τον δημοσιογράφο. «Θα τον έβγαζα από τη μέση (τον Ασαντ). Τα είχα όλα έτοιμα. Ο Μάτις δεν το θέλησε», δήλωσε σχετικά. 

Πηγή: kathimerini.gr

Σκίτσο του Ηλία Μακρή. «Είπε ο γάιδαρος τον κόκορα κεφάλα»!.

Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Μακρόν «ανίκανο φιλόδοξο»

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».

Στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την εξωτερική πολιτική που ασκεί και καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του γαλλικού κράτους. 


«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι. (...) Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;» δήλωσε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου