15 Σεπτεμβρίου 2020

«Μπάχαλο» με τις Μάσκες στα Σχολεία!

Πολλές από τις μάσκες που μοιράστηκαν χθες στα σχολεία διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ μεγάλες, σε βαθμό που να καλύπτουν τελικά όλο το πρόσωπο!

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζει ότι «οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές, πλην όμως (αυτές οι διαστάσεις) αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών». Παραδέχεται, ωστόσο, ότι η διατύπωση δεν ήταν σαφής, «με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές προβλεπόταν η προμήθεια τριών μεγεθών μάσκας, ένα πολύ μικρό για τα παιδιά των νηπιαγωγείων, ένα επίσης μικρό για τα παιδιά του δημοτικού έως και 12 ετών και ένα μεγάλο για τα παιδιά του γυμνασίου- λυκείου και τους εκπαιδευτικούς. Οι συγκεκριμένες προδιαγραφές είχαν αποσταλεί στην ΚΕΔΕ μέσω του υπουργείου Εσωτερικών στις 24 Αυγούστου, ωστόσο είχαν καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, ζητούνταν για ηλικίες κάτω των δέκα ετών μάσκες 10Χ18 εκατ. και για ηλικίες άνω των 10 ετών 12Χ22 εκατ. Μάλιστα, στις αποροίες που εκφράστηκαν για το μέγεθος, η απάντηση ήταν «οι ειδικοί γνωρίζουν».

Να σημειωθεί εδώ ότι στις συνήθεις μάσκες για ενήλικες που κυκλοφορούν στο εμπόριο οι διαστάσεις είναι 9Χ17 εκατ.

Μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή μασκών με τις προδιαγραφές με τις οποίες φτιάχτηκε η πρώτη παρτίδα και οι ανάδοχοι του διαγωνισμού να ξεκινήσουν εκ νέου την παραγωγή με βάση νέες προδιαγραφές ως προς τις διαστάσεις των μασκών, όταν αυτές αποσταλούν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Πανηγύρι στα κοινωνικά δίκτυα

Κάποια από τα σχόλια (και το τρολάρισμα) στο twitter, κυρίως στο χάσταγκ #μασκες: 

Δεν είναι οι μάσκες μεγάλες. Τα παιδιά σας είναι μικρά!

Μάσκες αλεξίπτωτα... Έχουμε!  

Έπεσε ένα παιδάκι από ένα δέντρο στο σχολείο αλλά ευτυχώς άνοιξε η μάσκα του λίγα μέτρα πριν το έδαφος και προσγειώθηκε ομαλά.

Ήθελα να 'ξερα πως θα πληρωθούν οι μάσκες με το κομμάτι ή με το μέτρο;

Οι μάσκες είναι μια ανά θρανίο. Το ένα λαστιχάκι στο αριστερό αυτί του ενός παιδιού και το άλλο λαστιχάκι στο δεξί αυτί του άλλους παιδιού.

Οταν λέγαμε "μάσκα για όλα τα παιδιά" δεν εννοούσαμε μια για όλα τα παιδιά της τάξης.

Εμένα πάντως δε με χάλασε η μάσκα που μοίρασαν. Βόλεψα και το αγροτικό (τέντα, σκέπαστρο).

- Μαμά στο σχολείο με λένε κεφάλα.
- Μην τους ακούς παιδί μου, πιάσε να τινάξουμε τη μάσκα σου.

Εάν αυτοί που παρήγγειλαν τις μάσκες παραγγείλουν και τα εμβόλια, κανείς ελέφαντας δεν θα κινδυνεύει από κορωνοϊό πλέον.

Να παραγγείλει τις 2 φρεγάτες η Κεραμέως. Τώρα θα μου πεις "και τι θα τα κάνουμε τα 2 αεροπλανοφόρα;".

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, efsyn.gr, twitter.com
Το σκίτσο είναι του Χρήστου Παπανίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου