18 Σεπτεμβρίου 2020

Κουμουτσάκος: Να τηρήσουν όλοι οι άλλοι τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας

Συγγνώμη από Κουμουτσάκο που 
κοινώνησε χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προφύλαξης  – Αιχμές από Χαρδαλιά 

Για μια «αυθόρμητη, ειλικρινή επιθυμία και ανάγκη» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος την Πέμπτη κοινώνησε στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας του Νέου Ψυχικού, χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προφύλαξης εναντίον του κορωνοϊού.

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας» έγραψε στο Twitter το κυβερνητικό στέλεχος.

Giorgos Koumoutsakos @GKoumoutsakos
Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας.
6:29 μ.μ. · 18 Σεπ 2020


Θέση στο ζήτημα πήρε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας». Πρόσθεσε δε, ότι «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα»

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com. 
Φωτογραφία: Romfea.gr

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από σχόλιο (την επόμενη ημέρα) της Κατερίνας Τζωρτζινάκη στη «Ναυτεμπορική»:

Θεός φυλάξοι! 

«(...) Όπως ακριβώς φοβούμαι αυτόν που δηλώνει ότι είναι ενάρετος, όπως ακριβώς φοβούμαι αυτόν που δηλώνει συνέχεια με κάθε ευκαιρία ότι είναι άνθρωπος της ηθικής, έτσι ακριβώς φοβούμαι και αυτόν ο οποίος δηλώνει συνεχώς ότι είναι άνθρωπος της Ορθοδοξίας. Το ενάρετο, η ηθική και η πίστη στην Ορθοδοξία δεν δηλώνεται. Είναι στάση ζωής. Ο κ. Χαρδαλιάς διέβλεψε στην κίνηση του συναδέλφου του επίδειξη πίστης. Χρησιμοποίησε την πίστη για πολιτική; Έστησε τον πάγκο του μικροπωλητή στον Ναό; 

Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα θαρρώ. Στα προβεβλημένα στασίδια σε μεγάλες γιορτές, πόσους και πόσους βουλευτές δεν είδαμε να συνωθούνται, για να ακούσουν το λόγο περί ισότητας και δικαιοσύνης; Πόσες και πόσες προσπάθειες να καταδείξουν τόσο προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας όσο και προς τον ψηφοφόρο το ορθόδοξο φρόνημά τους και να ρίξουν την πετονιά τους;

Ακόμη και πολιτικοί που δεν είναι πιστοί ακολουθούν μια μακιαβελική λογική στη σχέση τους με τα Θεία. Λειαίνουν τις απόψεις τους, όταν φοβούνται πως αυτές μπορεί να τους στερήσουν ψήφους. Θεά η κάλπη και άγιοι οι ψήφοι. Μ’ αυτήν την επαναλαμβανόμενη ιστορία δεν υπάρχει σωτηρία. Με ή χωρίς πανδημία».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου