30 Σεπτεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 30.9.2020

Αναστάτωση στο Παρίσι από αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου

Από το διάστημα θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τέσσερις Αμερικανοί αστροναύτες 

Παρίσι: Αναστάτωση από αεροσκάφος 

Αναστάτωση επικράτησε στο Παρίσι, καθώς ισχυρός κρότος ακούστηκε στο κέντρο και σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας το μεσημέρι της Τετάρτης. 
Μάρτυρες ανέφεραν πως τραντάχθηκαν τα τζάμια σε πολλά κτίρια. 
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο ισχυρός κρότος που σήμανε συναγερμό, τελικά προκλήθηκε από αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου. Επίσης η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ο πολύ δυνατός θόρυβος δεν προερχόταν από έκρηξη, αλλά από μαχητικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε υπερηχητική πτήση και κάλεσε τους πολίτες να μην μπλοκάρουν τις τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης. 
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, το αεροσκάφος απογειώθηκε όταν χάθηκε η επικοινωνία με εμπορική πτήση, ενώ είχε λάβει άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου. 

Πηγή: kathimerini.gr 

Από το διάστημα θα ψηφίσουν οι Αμερικανοί αστροναύτες 

Από το διάστημα θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τέσσερις Αμερικανοί αστροναύτες, οι οποίοι θα αναχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Οι κανονισμοί για τις ψηφοφορίες διαφέρουν από Πολιτεία σε Πολιτεία, συχνά μάλιστα και από τη μία κομητεία στην άλλη. Ωστόσο στο Τέξας, όπου έχουν τη βάση τους οι Αμερικανοί αστροναύτες, υιοθετήθηκε το 1997 ένας νόμος που προβλέπει ακριβώς τη διαδικασία για τη «διαστημική ψήφο».
Οι εκλογικές αρχές του Χιούστον, όπου βρίσκεται το διαστημικό κέντρο Τζόνσον, δημιούργησαν ηλεκτρονικά, κρυπτογραφημένα ψηφοδέλτια που στέλνονται στους αστροναύτες μέσω της NASA. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι αστροναύτες λαμβάνουν επίσης τους προσωπικούς, μοναδικούς κωδικούς τους που τους επιτρέπουν να ανοίξουν, να συμπληρώσουν και να ξαναστείλουν τον ψηφοδέλτιο στη Γη, στις αρχές της κομητείας τους.

Πηγές: naftemporiki.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου