27 Σεπτεμβρίου 2020

Αν είσαι αριστερά ζήτα τα αυτονόητα

Ένα μικρό απόσπασμα από άρθρο του Λεωνίδα Καστανά* στην athensvoice με τίτλο: «Άγιο είχαμε που γλιτώσαμε»

(...) 
«Αν είσαι αριστερά και βάζεις πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο, στάσου και φώναξε σε όλη την Ευρώπη ότι πρέπει να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο. 
Αν είσαι αριστερά και θέλεις την καλύτερη εκπαίδευση για τα «παιδιά του λαού», σήκω και ζήτησε εδώ και τώρα την πιο αυστηρή αξιολόγηση, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, την πειθαρχία, την εργατικότητα και καταδίκασε τις καταλήψεις. 
Αν είσαι αριστερά και υπερασπίζεσαι την ευημερία του πολίτη, βγες και ζήτησε πιο δραστικές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις, σαν αυτές που εσύ δεν πρόκανες (;), δεν ήξερες (;) ή δεν ήθελες να κάνεις. 
Αν είσαι αριστερά και θέλεις «ανάπτυξη για τον λαό», ζήτησε διευκολύνσεις για περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς γιατί μόνο αυτές δίνουν βιώσιμες θέσεις εργασίας. 
Αν είσαι αριστερά και νοιάζεσαι για την υγεία των πολιτών, στήριξε κριτικά τα μέτρα που προτείνουν οι επιστημονικές επιτροπές και μάζεψε αυτούς που τις χλευάζουν. 
Αν είσαι αριστερά και δεν θέλεις νέα χρεοκοπία, ζήτησε από την κυβέρνηση να είναι πιο φειδωλή στις παροχές και πιο δραστήρια στις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. 
Αλλά αν ζητήσεις τα αυτονόητα, δεν θα είσαι αριστερά.» (...) 

* Ο Λεωνίδας Καστανάς είναι εκπαιδευτικός στη Μέση Εκπαίδευση και ο διαχειριστής του blog «μη μαδάς τη μαργαρίτα»

Πηγή: athensvoice.gr 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου