28 Σεπτεμβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 28.9.2020

Ουγγαρία και Πολωνία ιδρύουν κοινό ινστιτούτο δικαίου ώστε «να μην πιάνονται κορόιδα». 
Διαφήμιση αυτοκινήτου Mercedes με τον Σάκη Ρουβά, χωρίς άδεια, στο Ηρώδειο.
Τα βασιλικά δικαιώματα εκμετάλλευσης δεν έχουν ανοσία, έτσι η πανδημία θα κοστίσει στη βασίλισσα Ελισάβετ 25 εκατ. δολάρια. 


Για «να μην πιάνονται κορόιδα» 
Ουγγαρία - Πολωνία

Η Ουγγαρία και η Πολωνία θα ιδρύσουν κοινό ινστιτούτο που θα αξιολογεί την κατάσταση του κράτους δικαίου στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε «να μην πιάνονται κορόιδα» όταν τις κατηγορούν για παραβίαση των νόμων, δήλωσε σήμερα ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.
«Σκοπός του ινστιτούτου συγκριτικού δικαίου θα είναι να μην πιανόμαστε κορόιδα», είπε ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο (φωτογραφία επάνω αριστερά), αφού συναντήθηκε με τον πολωνό ομόλογό του Ζμπίγκνιεφ Ράου στην Βουδαπέστη, προσθέτοντας ότι «βαρέθηκε ορισμένοι δυτικοευρωπαίοι πολιτικοί να μας χρησιμοποιούν ως σάκο του μποξ».
Το ινστιτούτο θα εξετάσει πώς εφαρμόζεται το κράτος δικαίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να αποφευχθεί η εφαρμογή «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στην Ουγγαρία και την Πολωνία. 
Το κυβερνών υπερσυντηρητικό Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) στην Πολωνία και ο σύμμαχός του, η εθνικιστική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία, κατηγορούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για συστηματική παραβίαση των δημοκρατικών αρχών.
Πηγή: naftemporiki.gr
 

Διαφήμιση αυτοκινήτου με τον Σάκη Ρουβά στο Ηρώδειο 

Ο Σάκης Ρουβάς και η Mercedes, απίστευτο αλλά αληθινό, διαφημίζουν καινούργιο αυτοκίνητο της εταιρείας έξω από την κεντρική είσοδο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
«Έτοιμος για βόλτα» γράφει με χάσταγκ #mbambassador και #mercedesbenz και βλέπουμε πως «ο χρήστης Sakis Rouvas βρίσκεται στην τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus». Η διαφήμιση έχει ανέβει στο social media του τραγουδιστή, facebook και instagram, τα likes είναι χιλιάδες.
Ωστόσο, δυόμισι ώρες αργότερα η διαφημιστική ανάρτηση «κατέβηκε» κακήν κακώς από τα social media. Το Υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης.
Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο γνωστός τραγουδιστής θέλησε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την ανάρτησή του και το έκανε μέσω ενός insta story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
«Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε» έγραψε.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Η πανδημία θα κοστίσει στη βασίλισσα Ελισάβετ 

Και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης δεν έχουν ανοσία στην πανδημία της COVID-19.
Όπως αναφέρει το People, ενώ δεν διαφαίνεται τέλος της πανδημίας, μια εκτίμηση των οικονομικών της 94χρονης 
Ελισάβετ, βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, δείχνει ότι η απώλεια εσόδων από την ακύρωση τουριστικών επισκέψεων και διάφορων εκδηλώσεων στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα ανέλθει σε 25 εκατομμύρια δολάρια. 
Έτσι, επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διερεύνηση μέτρων μείωσης των εξόδων για την κάλυψη της διαφοράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου