30 Σεπτεμβρίου 2020

Σεπτέμβριος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Σεπτεμβρίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα δεσπόζουν οι τουρκικές προκλήσεις στην στην ανατολική Μεσόγειο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τ
α 10 σκίτσα του μήνα με χρονολογική σειρά:  

Επάνω αριστερά, σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στη Realnews (6.9.2020). «Στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου μέσω διπλωματίας μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολιτική "καζάν - καζάν" (win - win, επωφελής για όλους) με την Ελλάδα», υποστήριξε ο Ερντογάν. «Εμείς να κερδίσουμε και εσείς να χάσετε!» εννοούσε.  

«Είπε ο γάιδαρος τον κόκορα κεφάλα» λέει η λαϊκή παροιμία. Έτσι λοιπόν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει τον εαυτό του σαν τον «Σουλτάνο» που ονειρεύεται να επανιδρύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είπε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «αποικιοκράτη»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (11.9.2020):

Όταν ο μαθητής ή φοιτητής σκέφτεται ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να είναι η "μάσκα" της ανεργίας... Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην Εφ.Συν (10.9.2020): 

«Μπάχαλο» με τις Μάσκες στα Σχολεία! Πολλές από τις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές ήταν πολύ μεγάλες, κάλυπταν όλο το πρόσωπο! Ήταν σαν αλεξίπτωτα! Χαρακτηριστικό το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16.9.2020): 

Λύθηκε το πρόβλημα για τη στέγαση των προσφύγων – μεταναστών στη Λέσβο μετά την φωτιά στη Μόρια. «Μπράβο που φτιάξατε τόσο γρήγορα σκηνές» λέει ο Μητσοτάκης. Και η απάντηση: «Είναι με τις (τεράστιες) μάσκες των σχολείων»! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (17.9.2020):

Ένα αστέρι είναι πλέον το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του στο facebook. Όμως ο Χρήστος Παπανίκος σε σκίτσο του (18.9.2020) το είδε σαν σφεντόνα, που άμα την τραβήξεις ...κάνει τον γάιδαρο να πετάει! 

Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα μισά και πλέον στην Αττική, καθώς και των θανάτων. Πρόβλημα όμως και στις ΜΕΘ. Το σκίτσο είναι του Γιάννη Δερμεντζόγλου (20.9.2020). Πάμε για Lock-Down στην Αττική και Knock-Down στις ΜΕΘ, μας λέει:

Έριξε το δόλωμα και έπιασε έναν ... Κουμουτσάκο. Ξέρει και να τον μαγειρεύει! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (22.9.2020). Με αφορμή το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, κοινώνησε στον ναό της Αγίας Σοφίας του Ν. Ψυχικού, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης κατά του κορωνοϊού:

Συνωστισμός στα ΜΜΜ, φυσικά και στο metro, που έχουν γίνει βασικές εστίες μετάδοσης της covid-19. Προσοχή λοιπόν στο κενό ... μεταξύ κρατικής ευθύνης και πανδημίας! Το σκίτσο είναι του Ιάκωβου Βάη στον «Ριζοσπάστη» (24.9.2020):

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Κυριάκου Μητστοτάκη με τον Μάικ Πομπέο, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα: Ντολμαδάκια (συνταγή της μαμάς) προσφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, εξοπλισμούς (συνταγή του μπαμπά) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Αυτά στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (29.9.2020): 

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Αύγουστος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούλιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου