15 Απριλίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 15.4.2021

Σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, μοιράζοντας με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις παντού χρήμα, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Το από πού θα προέλθουν όλα αυτά τα λεφτά είναι μια άλλη ιστορία. Τώρα απλά βρέχει χρήμα!
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από σχετικό σχολιο του Κώστα Γιαννακίδη στο protagon.gr:

Δώσε και μένα, Αλέξη!

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση του ιδιωτικού χρέους, τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ήταν εκεί. Βέβαια, όταν ο Τσίπρας μιλάει για ρεαλιστικά και κοστολογημένα προγράμματα, συνειρμικά ανατρέχεις στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και τότε είναι σαν να ακούς το ίδιο σουξέ σε διασκευή από τον ίδιο τραγουδιστή.
Τι μας είπε ο Τσίπρας; Με δυο λόγια, αυτά που περιμένουμε: γενναίο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους με ρυθμίσεις και διαγραφές. Ποιες οφειλές καλύπτουν οι προτάσεις; Αυτές που μας ενδιαφέρουν: Φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές. Η μείωση της βασικής οφειλής μπορεί να φτάσει και στο 60%. Εχει κι άλλα: μείωση ή διαγραφή χρεών προς τις τράπεζες, κρατική δανειοδότηση, ενισχύσεις, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, διαγραφή τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση οφειλών σε ΔΕΚΟ, προστασία πρώτης κατοικίας και πάει λέγοντας. 
Να το κάνω πιο απλό; Σκεφτείτε ένα μέτρο, μία ρύθμιση, μία παροχή που επιθυμείτε. Και μετά ρίξτε μια ματιά στις εξαγγελίες του Τσίπρα. Το πιθανότερο είναι να την περιλαμβάνουν.
Υπάρχει μόνο ένα στοιχείο που λείπει από το γενναιόδωρο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα: από πού θα προέλθουν τα λεφτά ή πώς θα αντέξει ο κρατικός προϋπολογισμός μοιράζοντας και χαρίζοντας τόσο χρήμα.
Εννοείται ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που τα παίρνει στα σοβαρά όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου