18 Απριλίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 18.4.2021

Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιό «εσείς θα μαζεύεται ελιές και εμείς θα σας βγάζουμε το λάδι» εμφανίζεται να λέει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στους εργαζόμενους. Αυτά, στο σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο Realnews.

Κατηγορήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης ότι με τις αλλαγές που θα φέρει το εργασιακό νομοσχέδιο καταργείται το 8ωρο και η πενθήμερη εργασία. 
Ο ίδιος όμως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήρηξε ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο «η πενθήμερη εργασία κατοχυρώνεται, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να μπορεί να συμφωνήσει με τον εργοδότη να δουλέψει περισσότερες ώρες για να πάρει μεγαλύτερη άδεια ή παραπάνω ρεπό». 
Ο υπουργός Εργασίας έφερε ως παράδειγμα: «Αντί να παίρνεις 4 εβδομάδες άδειας τον χρόνο, θα μπορείς να παίρνεις 5 ή 6. Ή να συμφωνείς να δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα και να έχεις ρεπό την Παρασκευή. Συμπλήρωσε πως αυτό ισχύει στην πλειοψηφία των σύγχρονων επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο εργαζόμενος θα λαμβάνει τα ίδια χρήματα και παραπάνω χρόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου