28 Απριλίου 2021

Τσίπρας: Άνοιξε η πλατφόρμα των 30 - 39 ετών με εμβόλια της AstraZeneca, για να «ξεστοκάρουμε»!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 30 – 39 ετών για να «ξεστοκάρουν» τα εμβόλια της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, ο κ.Τσίπρας αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει βγει ούτε μια φορά να πει ότι «αποτύχαμε», αν λάβει κανείς υπόψη, όπως είπε, ότι «το πρώτο εξάμηνο είχαμε 600 νεκρούς και το άλλο εξάμηνο είχαμε 10.000 νεκρούς», εξαπέλυσε εκ νέου τα πυρά του, υποστηρίζοντας πως άδικα η κυβέρνηση στοχοποίησε τους νέους.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού του, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι «άνοιξε η πλατφόρμα επιτέλους για τους ανθρώπους 30-39 ετών, έστω για τα εμβόλια της AstraZeneca, για να «ξεστοκάρουμε» κιόλας και έσπευσε αυτή η γενιά να κλείσει ραντεβού, αυτή η γενιά που την στοχοποιούν και της ρίχνουν ευθύνες για τις συναθροίσεις και της κουνούν το δάχτυλο».

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, 
με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη να κάνει λόγο για "σχιζοφρενή δήλωση" και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, να τον κατηγορεί για "ανευθυνότητα" και "καταστροφολογία" και ότι "ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του":

"Σήμερα, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, κάνοντας την αδιανόητη για πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωση ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει»" είπε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Και πρόσθεσε: "Προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται. Και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας".

Πηγές: Στοιχεία από 
antenna.gr , bankingnews.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου