25 Απριλίου 2021

Ινδία: Η φωτογραφία που σοκάρει

Οι αριθμοί σοκάρουν, όχι όμως τόσο όσο μια αεροφωτογραφία που «μιλάει» και σοκάρει.

Η Ινδία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, με 349.691 νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα στη χώρα καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν στην covid-19, 2.767 άνθρωποι.

Οι αριθμοί σοκάρουν. Όχι όμως τόσο όσο η αεροφωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters από ένα κρεματόριο στο Νέο Δελχί, όπου καθημερινά λαμβάνει χώρα μαζική καύση νεκρών από Covid-19. Αυτή ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις για τον πόνο των Ινδών:


«Ασθενείς πεθαίνουν χωρίς οξυγόνο», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στην ιστοσελίδα του BBC, ενώ τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς λόγω ελλείψεων σε κλίνες και ιατρικό οξυγόνο, με το Νέο Δελχί να βρίσκεται στο επίκεντρο.

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, όμως αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα» παραδέχθηκε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι την εβδομάδα που πέρασε στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια νέα κρούσματα, άνοδος 58% σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Πηγές: moneyreview.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου