7 Απριλίου 2021

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την «παράταξη της κωλοτούμπας»

Πυρά της πρώην πρόεδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την «παράταξη της κωλοτούμπας» όπως αναφέρει, με φόντο τα όσα είπε στη Βουλή ο βουλευτής του Παύλος Πολάκης που υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η παράταξη του Κολοκοτρώνη, ενώ χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως παράταξη δοσιλόγων.

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο facebook:
(με χθεσινή ημερομηνία)

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou
Να ενημερώσει κάποιος τον κ. Πολάκη ότι η «παράταξή» του έχει γραφτεί στην ιστορία της χώρας ως η «παράταξη της κωλοτούμπας» και της υπογραφής Μνημονίων με χέρια και με πόδια, η παράταξη που ξεπούλησε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, που ενεργοποίησε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των πολιτών, η παράταξη της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, με ξύλο σε πλατείες και σε καταλήψεις, ξύλο κατά συνταξιούχων και προσφύγων, με τα ΜΑΤ παρατεταγμένα παντού, με τις κλούβες-οδοφράγματα για να μην πλησιάζει μύγα στο Μαξίμου. Η παράταξη που έριχνε κάθε εβδομάδα χημικά και ξύλο στο Ειρηνοδικείο και έκανε ιδιώνυμο τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.
Είναι η παράταξη που εκθείαζε τον Τραμπ και έγινε το αγαπημένο κατοικίδιο των δανειστών. Η παράταξη των σκανδάλων εξοπλισμών, που πούλησε όπλα ακόμη και στη Σαουδική Αραβία. Η παράταξη που δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ από τη Siemens, ούτε από τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Η παράταξη της εξαγοράς ΜΜΕ και των φωτογραφικών νόμων.
Η παράταξη που, υπό την ευθύνη της, άνθρωπος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας.
Η παράταξη που άφησε να καούν και να πνιγούν 102 συμπολίτες μας στο Μάτι, και που πρωθυπουργός και αρμόδιοι Υπουργοί-και ο ίδιος-έβγαιναν στην τηλεόραση και παρίσταναν τους ανήξερους μπροστά στα μάτια όλης της κοινωνίας.
Η παράταξη που χαριεντιζόταν με τον Ερντογάν κι υπέγραφε συμφωνίες μείωσης κυριαρχίας. Η παράταξη που ξεπούλησε ακόμη και την ιστορία κι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η παράταξη που μείωσε τις ποινές για την παιδεραστία και τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου.
Η παράταξη που μαγάρισε κι εξευτέλισε το όνομα και την έννοια της Αριστεράς αλλά και της Αξιοπρέπειας.
Η παράταξή του είναι μια παράταξη-ζόμπι, που ευτυχώς έχει λίγο χρόνο ζωής ακόμη.
Εκεί στην Κουμουνδούρου, πριν πιάσετε στο στόμα σας τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη και κάθε απροσκύνητο ήρωα, που αγωνίστηκε υπερασπιζόμενος πατρίδα και Ελευθερία, να το πλένετε πολύ καλά.
Αν και δεν σας ξεπλένει τίποτα.

Ανάλογη ήταν η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο twitter:

Zoe Konstantopoulou @ZoeKonstant
·18 ώ
Να ενημερώσει κάποιος τον κ. Πολάκη ότι η «παράταξή» του έχει γραφτεί στην ιστορία της χώρας ως η «παράταξη της κωλοτούμπας» και της υπογραφής μνημονίων με χέρια και με πόδια...


Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook:

Παυλος Πολακης
Χθες στις 12:40 π.μ. ·
Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων.
Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής ,δεξιας και ακροδεξιας που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.
Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδες,Μακρυγιαννηδες ,αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων,,Βελουχιωτηδες ,114,Πολυτεχνείο ,Αλλαγή
Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο,από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς!!
Τέλεια και παύλα !
Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει !


Ο Τσίπρας κρατά κάποιες αποστάσεις

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Kontra Channel, ρωτήθηκε για τα λεγόμενα Πολάκη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το στέλεχος του κόμματός του, είπε: «Δεν θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη δοσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα» και πρόσθεσε ότι «στη Βουλή πολλές φορές και στον πολιτικό διάλογο, όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές».

Πηγές: facebook.com, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου