16 Απριλίου 2021

World Press Photo: Σύμβολο «ελπίδας», η καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς

Η φωτογραφία που απεικονίζει μια ηλικιωμένη κυρία και μια νοσοκόμα στη Βραζιλία να αγκαλιάζονται μέσω ενός πλαστικού καλύμματος για την προστασία από την Covid-19, ένα σύμβολο «ελπίδας» στα μάτια της κριτικής επιτροπής, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο για την φωτογραφία της χρονιάς (Photo of the Year 2021) στον διαγωνισμό του World Press Photo.

Με τίτλο «Η Πρώτη Αγκαλιά» η φωτογραφία που τράβηξε τον Αύγουστο του 2020 ο Δανός φωτογράφος Μαντς Νίσεν, νικητής του κύριου βραβείου στον διαγωνισμό του World Press Photo, απαθανάτισε την πρώτη αγκαλιά μετά από πέντε μήνες μιας 85χρονης τρόφιμης σε γηροκομείο του Σάο Πάολο. 

Just announced: the World Press Photo Foundation is proud to present the winner of the World Press Photo of the Year: ‘The First Embrace’ by Mads Nissen (
@MadsNissenPhoto), @politiken@panospictures! Discover the #WPPH2021 winning image: https://bit.ly/3qEdUrX

Σε απομόνωση για καιρό εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η ηλικιωμένη γυναίκα κατάφερε να αγκαλιάσει μια νοσοκόμα με τη βοήθεια ενός πλαστικού προστατευτικού καλύμματος για την αποτροπή μετάδοσης της Covid-19.

«Αυτή η εμβληματική εικόνα της Covid-19 τιμά την πιο έκτακτη στιγμή της ζωής μας, παντού», δήλωσε ο Κέβιν Γουάι Λι, μέλος της κριτικής επιτροπής. Για τον τελευταίο, η φωτογραφία, που καταγράφει τόσο την «τρωτότητα, τον χωρισμό και την επιβίωση», είναι επίσης ένα σύμβολο «ελπίδας».

«Για μένα, είναι μια ιστορία ελπίδας και αγάπης μέσα στις πιο δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Νίσεν, φωτογράφος για τη δανέζικη εφημερίδα Politiken, η οποία κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Γενικές ειδήσεις» χάρη στην φωτογραφία αυτή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου