15 Ιουνίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 15.6.2022

Τον "κρέμασαν στα μανταλάκια" τον Νίκο Παππά! Και μάλιστα σε ...κεραία τηλεόρασης, καθώς 
παραπέμπεται σ
το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Το σχετικό ρεπορτάζ από την kathimerini.gr:
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε χθες το Δικαστικό Συμβούλιο, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδεϊλίνη .
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συγκροτηθεί – κατά το Σύνταγμα- από ανώτατους δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.
Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας – εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγείλει, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.
Το Ειδικό Δικαστήριο, το πρώτο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου