19 Ιουνίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.6.2022

Ο Τζο Μπάιντεν
 έπεσε από το ...σταματημένο ποδήλατό του, αλλά είναι καλά στην υγεία του (βίντεο).
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε με t-shirt που έγραφε: «Οι άνδρες με ποιότητα δεν φοβούνται την ισότητα»!
Έξαλλοι οι Τούρκοι από το tweet του Έλον Μασκ για την Κωνσταντινούπολη. 
Εκατομμυριούχος θ
α πληρώσει 19 εκατ. δολάρια για ένα δείπνο με τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ποσό που θα διατεθεί για τους άστεγους του Σαν Φρανσίσκο.

Έπεσε από το ποδήλατο ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έπεσε από το σταματημένο ποδήλατό του το Σάββατο το πρωί, στο Ντέλαγουερ όπου περνάει το Σαββατοκύριακό του, όμως σηκώθηκε πολύ γρήγορα και διαβεβαίωσε ότι είναι «καλά».

Βίντεο: Joe Biden falls off bike while cycling in Delaware

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.40 το πρωί, ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατο στο Ρίχομποθ Μπιτς, μια παραλιακή κωμόπολη όπου έχει μια έπαυλη με θέα στον ωκεανό, ο Μπάιντεν έπεσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να σταματήσει για να μιλήσει με περαστικούς και με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν αλλά δυσκολεύτηκε να κατεβάσει το πόδι του από το πετάλι και έπεσε πλαγίως, ενώ το ποδήλατο ήταν ακινητοποιημένο.
Αμέσως τον περικύκλωσαν οι άνδρες της ασφάλειάς του, όμως εκείνος σηκώθηκε πολύ γρήγορα. Όταν τον ρώτησαν πώς αισθάνεται, απάντησε «είμαι καλά». Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν μίλησε για περίπου 5 λεπτά με τους περαστικούς και με τους δημοσιογράφους, ανέβηκε ξανά στο ποδήλατο και έφυγε.
Στη βόλτα αυτή τον συνόδευε η σύζυγός του Τζιλ, η οποία ωστόσο δεν είδε την πτώση, καθώς είχε συνεχίσει την πορεία της.
Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, youtube.com


Αντετοκούνμπο με αντιρατσιστικά t-shirts

Όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» σίγουρα θα εντυπωσιάστηκαν, όχι τόσο με την αποθέωση που έκαναν χίλια και περισσότερα άτομα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όσο με τα αντιρατσιστικά μηνύματα που μεταδίδει με κάθε τρόπο. Εμφανίστηκε με t shirt με νέο μήνυμα υπέρ της ισότητας και κατά κάθε είδους ρατσισμού.
Ο σταρ του NBA βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για τα εγκαίνια του νέου του καταστήματος και εμφανίστηκε στην εκδήλωση με t shirt το οποίο έγραφε: «Οι άνδρες με ποιότητα δεν φοβούνται την ισότητα».
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Γαλλία για να παρακολουθήσει τον αδελφό του Κώστα να παίζει με τη Βιλερμπάν και είχε φορέσει ένα μπλουζάκι που έγραφε: «Μηδενική ανοχή στον ρατσισμό, στο σεξισμό, στις διακρίσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία, στη ξενοφοβία ή κάθε μορφή διάκρισης».
Πηγή: tovima.gr

Το tweet του 
Έλον Μασκ για την Κωνσταντινούπολη 

Την οργή των Τούρκων στο Twitter προκάλεσε ανάρτηση του Έλον Μασκ, στην οποία αναφέρονταν στην Κωνσταντινούπολη.

Elon Musk @elonmusk
·18 Ιουν

Η ανάρτηση του Μασκ παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο έναν Βυζαντινό στρατιώτη να σκέφτεται «κλείδωσα την πόρτα;», αναφερόμενος στην Κερκόπορτα. Κατά την παράδοση, από αυτήν την πόρτα εισήλθαν στην Πόλη λίγοι γενίτσαροι κατά τη μεγάλη έφοδο στις 29 Μαΐου 1453, διασπώντας έτσι την άμυνα των πολιορκούμενων και προκαλώντας την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Πηγές: Twitter, naftemporiki.gr

Δείπνο με τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ αξίας 19 εκατ. δολαρίων

Ένας ανώνυμος εκατομμυριούχος θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια για να δειπνήσει με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αφού κέρδισε στην 21η και τελευταία δημοπρασία προς όφελος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά τους άστεγους στο Σαν Φρανσίσκο.
Η δημοπρασία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια. Το βράδυ της Παρασκευής, όταν «έκλεισε» η διορία κατάθεσης προσφορών, η τιμή, 
σύμφωνα με τον όμιλο διαδικτυακού εμπορίου eBay, είχε φτάσει τα 19.000.100 δολάρια! 
Η δημοπρασία οργανώνεται από το eBay για λογαριασμό της μκο Glide, η οποία μοιράζει δωρεάν γεύματα, παρέχει φιλοξενία, ιατρικές εξετάσεις και εκπαίδευση στους αστέγους.
Ο δωρητής, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, θα περάσει «ένα αξέχαστο απόγευμα» με τον ιδιοκτήτη της Berskshire Hathaway και άλλους επτά προσκεκλημένους στο εστιατόριο Smith & Wollensky Steakhouse στη Νέα Υόρκη.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου