6 Ιουνίου 2022

Η αμύθητη περιουσία του Τράγκα χτίστηκε με τα υλικά του λαϊκισμού

Η περιουσία των 100 εκατ. ευρώ του εκλιπόντος Γιώργου Τράγκα, (σε
ακίνητα, καταθέσεις, μέχρι και ράβδους χρυσού), δεν δημιουργήθηκε «εν κρυπτώ». Αντίθετα, δημιουργήθηκε με φωνές και καθημερινά ηχητικά εφέ ακραίου λαϊκισμού επί πολλές δεκαετίες. 

Ήδη βρίσκεται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκα και μελετάται το πλέον των 60 σελίδων πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) με το οποίο δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπώντος και της συζύγου του Μαρίας Καρρά, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ. 

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού. Και φυσικά όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να αποκτήθηκαν με την εργασία του στη δημοσιογραφία! 


Υπόθεση Τράγκα: η πιο βαριά ήττα του λαϊκισμού

Οι δικαστικές εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα είναι μια καλή αφορμή για να συνειδητοποιήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πόσο υψηλή είναι η ταρίφα του λαϊκισμού. 

Η περιουσία των 100 εκατ. ευρώ του εκλιπόντος, για την οποία συντάχτηκε το 60σέλιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που βρίσκεται πλέον στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα, δεν δημιουργήθηκε ακριβώς «εν κρυπτώ». Αντιθέτως, μάλιστα, δημιουργήθηκε με φωνές και καθημερινά ηχητικά εφέ ακραίου λαϊκισμού επί πολλές δεκαετίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο στο Protagon.gr ο Γιώργος Κουβαράς. Χτίστηκε με δήθεν «λαϊκό προφίλ», με πάθος υπέρ των «συμφερόντων του λαού», με πατριδοκαπηλεία, με θεωρίες συνωμοσίας, με προπαγάνδα κατά των εμβολίων, με ισοπεδωτική κριτική κατά του πολιτικού προσωπικού της χώρας, με αναφορές σε «προδότες» και «Γερμανοτσολιάδες», σε «διαπλεκόμενους» και «πουλημένους». Όλα αυτά πλήρωναν προφανώς οι χρηματοδότες του, είτε οικειοθελώς είτε εκβιαζόμενοι – αυτό μένει να ελεγχθεί και να αποδειχθεί. Με άλλα λόγια, η αμύθητη περιουσία Τράγκα χτίστηκε με τα γνήσια υλικά του λαϊκισμού. Υλικά που έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι ουδέποτε υπήρξαν… αγνά! 

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Τράγκα αποτελούν -ευτυχώς- μια βαριά ήττα για το λαϊκισμό στη χώρα μας. Και ίσως κάνουν αρκετούς, από αυτούς που τον πίστευαν τόσα χρόνια περίπου σαν «Ρομπέν των Δασών» της ελληνικής δημοσιογραφίας, να αναλογιστούν ότι θα πρέπει να είναι λίγο πιο υποψιασμένοι και πιο προσεκτικοί. Είναι μια καλή αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τίποτα δεν γίνεται ερήμην μας. Και να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του… 

Πηγές: Με στοιχεία από 
in.gr , protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου