26 Ιουνίου 2022

«Keraboss Super K» το ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητο

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα 
«Made In Greece» αυτοκίνητα που κατασκευάζεται από την εταιρεία Keraboss Cars Manufacturing. 
Από δυο δημοσιεύματα, στο Capital και στο γερμανικό Stern:

To business story του πρώτου ελληνικού (χειροποίητου) jeep
από το capital.gr

Αριθμούς κυκλοφορίας έλαβαν χθες τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για δυο χειροποίητα jeep της εταιρείας "ΚΑΡΑΜΠΟΣ Cars Manufacturing", η οποία έκανε χρήση των διατάξεων των "Μεμονωμένων Οχημάτων Ιδιαίτερης Κατασκευής" (Μ.Ο.Ι.Κ.).

Το κόστος του κάθε αυτοκινήτου ανέρχεται στις 22.000 ευρώ + ΦΠΑ και, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, είναι ένα όχημα κατάλληλο για νησιά, λόγω των υλικών κατασκευής του.

Επί του παρόντος, δεν πρόκειται για μαζική παραγωγή, καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις (η έδρα είναι στην Αθήνα, η εταιρεία έχει παρουσία στον χώρο του αυτοκινήτου εδώ και αρκετά χρόνια ως εταιρεία κατασκευών / μετατροπών).

Εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός επιβεβαιωμένων παραγγελιών και άντληση κεφαλαίων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τότε η εταιρεία δύναται να αναπτυχθεί σε στελεχιακό δυναμικό και κτιριακές εγκαταστάσεις, με στόχο την παραγωγή περισσότερων οχημάτων.


Τα χαρακτηριστικά του οχήματος: Σχετικά με το «Keraboss Super K», προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων. Φέρει κινητήρα 1.000 κυβικών εκατοστών, απόδοσης 72 ίππων. Έχει μήκος 3375 mm, πλάτος 1560 mm και ύψος 1590 mm και είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, τα υλικά κατασκευής, όπως π.χ. το πολυεστερικό αμάξωμα, μένουν σχεδόν "αλώβητα" από το αλάτι της θάλασσας. Γι΄ αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν, το όχημα καθίσταται κατάλληλο για νησιωτικές περιοχές και πιθανότατα, για εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Η Ελλάδα και η αυτοκινητοβιομηχανία
από τη Deutsche Welle  

«Μετά από μακρά διακοπή: Η Ελλάδα για πρώτη φορά βγάζει ένα αυτοκίνητο «Made in Greece» στους δρόμους» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Stern. Το περιοδικό σημειώνει: «Η Ελλάδα έφερε για πρώτη φορά στην αγορά ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη χώρα. Το μοντέλο SUV με κινητήρα Mitsubishi λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα στιβαρό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Η χώρα, με συγκριτικά μικρή μέχρι στιγμής βιομηχανική παρουσία, ανοίγει τώρα τον δρόμο της επιστροφής στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο γράφει: «Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα έχουν πλέον πάρει πινακίδες κυκλοφορίας, 14 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου. Το αυτοκίνητο «Made In Greece» κατασκευάζεται από την εταιρεία Keraboss Cars Manufacturing στην Αθήνα και ονομάζεται «Keraboss Super K». Είναι ένα μοντέλο SUV της κατηγορίας οχημάτων M1. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά. Έχει μήκος 3,375 μέτρα και ύψους 1,59 μέτρα, ζυγίζει μόλις 840 κιλά και τροφοδοτείται από κινητήρα βενζίνης Mitsubishi κυβισμού 1000 κ.εκ. Έχει 72 ίππους και τελική ταχύτητα 145 χλμ την ώρα». 

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια στην ιστορία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, «η οποία είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες χώρες» και που ξεκινάει ήδη πριν από 114 χρόνια. Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Το Keraboss Super K κάνει τώρα ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία. Το SUV είναι εν μέρει χειροποίητο και δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή. 75 κομμάτια θα πρέπει να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής κάθε χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου