17 Ιουνίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 17.6.2022

Η προβληματική Λάρκο 
βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες. "Η Λάρκο πρέπει να είναι σε λειτουργία" είπαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Και η κυβέρνηση απάντησε: "Και η νεκρώσιμος ακολουθία λειτουργία είναι!". Αυτά στο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι".

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Στο προσκήνιο βρέθηκε ξανά το θέμα της απαξίωσης -διαχρονικά- της μεγαλύτερης παραγωγού σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και μίας από τις πέντε μεγαλύτερες παγκοσμίως που αξιοποιεί τα ελληνικά σιδηρονικελιούχα μεταλλεύματα (λατερίτες).
«Θέλουμε να μείνει όρθια η ΛΑΡΚΟ, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις… Oι εργαζόμενοι προστατεύονται άμεσα και αποτελεσματικά, ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, απαντήσεις στα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ένα ακόμη σκίτσο, σχετικό με την απαξίωση της Λάρκο και την τροπολογία που ψηφίστηκε, από τον Ιάκωβο Βάη στον "Ριζοσπάστη":

Τελικά η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή με ψήφους 157 υπέρ και 143 κατά. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου