28 Ιουνίου 2022

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 28.6.2022

«Όχι» στις αμβλώσεις, «Ναι» στην οπλοκατοχή από το Ανώτατο Δκαστήριο των ΗΠΑ. Σε δυο σκίτσα του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»:

Στο πρώτο σκιτσο: "Δεν θα σκοτώσεις εσύ το παιδί, αυτό είναι δικιά μας δουλειά" φαίνεται να λέει το Ανώτατο Δκαστήριο στην έγκυο κυρία.

Στο δεύτερο σκίτσο: Με τις αποφάσεις του το Ανώτατο Δκαστήριο "έπρηξε" ως και το ..."Άγαλμα της Ελευθερίας"!


Και το σύντομο ρεπορτάζ:

Την περασμένη Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέτρεψε την ιστορική απόφαση της υπόθεσης «Roe εναντίον Wade», καταργώντας το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση μετά από σχεδόν 50 χρόνια. Ήταν μια δραματική οπισθοδρόμηση που θα μεταμορφώσει την αμερικανική ζωή, αφού αναμένεται να οδηγήσει σε απαγόρευση των αμβλώσεων στις μισές περίπου πολιτείες των ΗΠΑ. 
Με βάση την απόφαση αυτή, που θυμίζει εποχές σκοταδισμού, ουσιαστικά η κάθε Πολιτεία θα αποφασίζει εκείνη αν θα επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.

Η απόφαση για τις αμβλώσεις ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. «Τα όπλα έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες στις ΗΠΑ», δηλώνουν οι διαδηλωτές.

Μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε ως αντισυνταγματικό έναν νόμο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που ίσχυε από το 1913 και περιόριζε το δικαίωμα οπλοφορίας σε δημόσιους χώρους, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους Αμερικανούς πολίτες να κυκλοφορούν οπλισμένοι. Μια απόφαση-δώρο στο λόμπι των κατασκευαστών όπλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου