29 Ιουνίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.6.2022

Μπόρις Τζόνσον: Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε ξεκινήσει τον πόλεμο. H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας», είπε.
Κύπελλο Ελλάδος: Πρόταση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για διεξαγωγή του τελικού στη Νέα Υόρκη!
Η Βενετία θέλει να «ξεφορτωθεί» τους «φθηνούς τουρίστες». Σχεδιάζει να τους χρεώνει με ένα τέλος από 3 έως 10 ευρώ για την πρόσβαση στην πόλη.


Τζόνσον: Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, δεν θα είχε ξεκινήσει τον πόλεμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία αν ήταν γυναίκα, ισχυρίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας». Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η «τρελή» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας».
Μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF για την ισότητα και τη σημασία της εκπαίδευσης και επιχειρηματολογώντας υπέρ του ότι χρειάζονται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, ο κ. Τζόνσον είπε ότι «εάν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, κάτι που προφανώς δεν είναι, αλλά αν ήταν, πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό, “μάτσο” πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε». «Αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.
Πηγή: kathimerini.gr

Κύπελλο Ελλάδος: Πρόταση για διεξαγωγή του τελικού στη Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, πρότεινε να εξετασθεί η πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από τον Ομοσπονδία, οι ιθύνοντες εξετάζουν τη δυνατότητα να γίνει ο τελικός και σε πόλεις της περιφέρειας αλλά και του εξωτερικού όπου «ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων».
Συγκεκριμένα, 
η σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη».
Πηγή: Καθημερινή

Πηγαίνετε στη Βενετία; Θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε

Όταν περισσότεροι από 30.000 έως 40.000 άνθρωποι εμφανίζονται για μια μέρα τραβώντας selfie στη Γέφυρα του Ριάλτο και, περνώντας δίπλα από το Παλάτι των Δόγηδων, στριμώχνονται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.
Για την εξάλειψη των τουριστών που φράσσουν τους δρόμους και καταπονούν την υποδομή της πόλης, αλλά προσφέρουν ελάχιστα στην οικονομία, η Βενετία σχεδιάζει να χρεώνει στους τουρίστες ένα τέλος από 3 έως 10 ευρώ για την πρόσβαση στην πόλη από τον Ιανουάριο.
Υπάρχει όμως και τοπική αντίθεση που πρέπει να ξεπεραστεί. Μερικοί καταστηματάρχες φοβούνται ότι οι περιορισμοί εισόδου στέλνουν λάθος σήμα και δεν έχουν επαφή με τις ρίζες της Βενετίας ως εμπορικού έθνους.
«Ο στόχος των μέτρων δεν είναι τα χρήματα αλλά η προστασία της Βενετίας», λέει ο Σιμόνε Βεντουρίνι, δημοτικός σύμβουλος της Βενετίας. Η πόλη «με τις αδυναμίες της δεν είναι κατάλληλη για τουρισμό “φαστ φουντ”»!
Πηγές: Bloomberg, naftemporiki.gr
Δείτε και αυτό: Στη Βενετία που κινδυνεύει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου