10 Ιουνίου 2015

Guardian: «Ελληνικές διαπραγματεύσεις. Οι πρωταγωνιστές του σύγχρονου έπους»

Με τίτλο «Ελληνικές διαπραγματεύσεις - Οι πρωταγωνιστές του σύγχρονου έπους» η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian αναλύει τους χαρακτήρες που εμπλέκονται στις συνομιλίες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας «ο έλληνας ηγέτης» έχει υπαναχωρήσει στις προεκλογικές δεσμεύσεις του παρά ταύτα εξακολουθεί να διατηρεί την δημοφιλία του, γράφει το δημοσίευμα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσιάζεται ως «ο έλληνας επαναστάτης», ένας ρωσόφιλος, αντικαπιταλιστής πολιτικός με εμπρηστική ρητορική και ο οποίος θεωρείται ο σημαντικότερος εχθρός του Τσίπρα στο εσωτερικό.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης «ο ελληνας υπουργός Οικονομικών» είναι η πιο διάσημη φιγούρα της ελληνικής κυβέρνησης. Παρ' όλο που είχε παραμεριστεί, επιστρέφει έχοντας μετριάσει την ρητορική του, ωστόσο έχει καταφέρει να εξαντλήσει την υπομονή των εταίρων του, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Τους πρωταγωνιστές συμπληρώνουν: 
Ο Μανώλης Γλέζος, «η ελληνική συνείδηση», ο οποίος ασκεί κριτική στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση θα έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της.
Ο Γιάννης Δραγασάκης, «το δεξί χέρι» που προσπαθεί να ενώσει διαφορετικές απόψεις, να προχωρήσει σε συμβιβασμούς.
Ο «διαπραγματευτής» Ευκλείδης Τσακαλώτος, το αντίδοτο για τον Βαρουφάκη, που έχει αναλάβει ρόλο στη διαπραγμάτευση, χωρίς από ότι φαίνεται να επιθυμεί και αυτός μια υπαναχώρηση σε αυτά που ζητούν οι δανειστές.

Την λίστα επίσης συμπληρώνει ο «κυβερνητικός εταίρος» Πάνος Καμμένος, ένας λαϊκιστής, με έντονα αρνητικά αισθήματα για τους Γερμανούς, τους δανειστές της Ελλάδας που τους θεωρεί αποικιοκράτες και τους μετανάστες.

Από τους συμμετέχοντες στο ελληνικό έπος δεν θα μπορούσαν να λείπουν το σύμβολο της Ελλάδας η Ακρόπολη, ο ελληνικός λαός, το ΔΝΤ, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο ιρλανδός πρωθυπουργός που φοβάται την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, Εντα Κένι, ο αρχιτέκτονας του ευρώ και σκληρός της υπόθεσης Β. Σόιμπλε, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον περιφερειακό ρόλο, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο άνθρωπος που δίνει τα χρήματα Μάριο Ντράγκι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η εναλλακτική της Ελλάδας αν τα πράγματα πάνε στραβά.


Πηγή: www.tovima.gr 10.06.2015






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου