2 Ιανουαρίου 2019

Μανιαδάκης: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας»

Συνέντευξη στο protothema.gr του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis Νίκου Μανιαδάκη - Υποστηρίζει ότι εκλήθη από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση στις 27 - 28 Δεκεμβρίου και τον πίεζαν να ομολογήσει ότι έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί ή αν ο ίδιος έχει πάρει χρήματα για λογαριασμό των πολιτικών - Δύο ημέρες μετά τον μπλόκαραν στο αεροδρόμιο με τη σύζυγό του.

Σε βαριές καταγγελίες εναντίον των δικαστικών αρχών που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis και λαμβάνουν καταθέσεις από τους μάρτυρες υπέρ του δημοσίου προβαίνει ο Νίκος Μανιαδάκης, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, σε αποκλειστική συνέντευξη στο protothema.gr.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι δύο φορές την τελευταία εβδομάδα, στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου, εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση της Novartis ήταν άγνωστη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Την ημέρα εκείνη, κι ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του με σκοπό να ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τις γιορτές, έπειτα από έξι ώρες κράτησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ανακοινώθηκε ότι σε βάρος του ασκείται δίωξη και του αφαιρείται το ελληνικό διαβατήριο. Από την ημέρα εκείνη αποκαλύφθηκε ότι ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στον οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε δώσει το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιαδάκης στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το απόγευμα στο protothema.gr ισχυρίζεται:
- «Μου ασκούνται ξεκάθαρες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης.
- «Τι εννοείτε σας ασκούνται πιέσεις;» ρωτά το protothema.gr.
- «Να αναφέρω και να πω αν γνωρίζω εγώ αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι».
- «Για ποιους συγκεκριμένα σας ρωτούν;» είναι η επόμενη ερώτηση.
- «Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα» λέει ο κ. Νίκος Μανιαδάκης.

Και συνεχίζει ο κ.Μανιαδάκης, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου»
«Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουνα για λογαριασμό των πολιτικών». 
«Οι τρεις συγκεκριμένοι πολιτικοί;» 
«Ναι» είναι η μονολεκτική απάντηση του κ. Νίκου Μανιαδάκη.

 Ο κ. Νίκος Μανιαδάκης από τις 31 Δεκεμβρίου κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ισχυρίζεται ότι η διώξη του είναι πολιτική:
«Η κατηγορία προέκυψε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αφού είχα κρατηθεί έξι ώρες» λέει. «Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστηρίζει και χαρακτηρίζει τη δίωξη σε βάρος του για παθητική δωροδοκία ως «καθαρά πολιτική». 

Σε ερώτηση "ποιος από τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε δωροδοκηθεί" ο κ Μανιαδάκης απαντά: «Η πρώτη κατάθεση ανήκει στην Αικατερίνη Κελέκη, τώρα είναι ο Μάξιμος Σαράφης. Την πρώτη φορά έλεγαν 200.000, τώρα λένε για 120.000 ευρώ» υποστηρίζει και προσθέτει: «Πώς γίνεται ξαφνικά να προκύπτει μια κατηγορία για μένα και να μου ασκούνται πιέσεις πριν ασκηθούν διώξεις;» 

Στην ερώτηση "αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο θα μπορούσε να γνωρίζει την ταυτότητά του ώστε να δημοσιεύσει και τη φωτογραφία του, παρά το γεγονός ότι είναι προστατευόμενο πρόσωπο" ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης δίνει την εξής απάντηση: «Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος. Με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;» σημειώνει αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. 

Αντίδραση Σαμαρά 

Για επιβεβαίωση της "σκευωρίας συκοφαντίας" έκανε λόγο με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την υπόθεση Novartis, μετά και τα όσα αποκάλυψε ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης:
Σαμαράς Αντώνης@samaras_antonisΕίχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως...
Είχα πει ότι "θα τους πάω ως το τέλος". Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί...







yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου