5 Ιανουαρίου 2019

Τι είπε στο Newpost το πρ. στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Ουδεμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων δηλώνει πως έχει ο φερόμενος ως δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, υπό το ψευδώνυμο «Κελέση», με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία το Newpost.

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, 
πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, αν και, προφανώς, δεν παραδέχεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική προστασία, από τη στιχομυθία είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην υπόθεση Novartis. Όμως – όπως ρητώς δηλώνει – δεν γνωρίζει τίποτε για χρηματισμό πολιτικών καθώς, όπως σημειώνει «οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου».

Αναλυτικά η συζήτηση του μάρτυρα με το Newpost:

Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα. 
Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;

Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.

Έχετε απολυθεί από Νovartis;

Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.

Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;

Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.

Υπήρξε όμως;

Όχι. Καμία ατασθαλία.

Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας...

Ελάτε στη θέση μου...

Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλει μηνύσεις

Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.

Ξέρατε εάν πέρνανε χρήματα πολιτικοί;

Ασχολούμην με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου. 

Η αντίδραση Δεστεμπασίδη στο δημοσίευμα του Newpost

Μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ του Newpost για την συνομιλία που είχε με το πρώην στέλεχος της Novartis, ο κ. Δεστεμπασίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής:
- Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr.
- Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.
- Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
- Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα.
- Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ».


Η απάντηση του Τάκη Χατζή (του 
Newpost)

«Τον κ. Δεστεμπασίδη δεν τον κάλεσα ως ιδιώτης για να κάνουμε ιδιωτική συζήτηση. Δεν έχουμε άλλωστε οποιαδήποτε γνωριμία ή κοινωνική σχέση που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Τον κάλεσα επωνύμως ως δημοσιογράφος του Newpost και του έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, που απασχολεί το πανελλήνιο, και του εύλογου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, η συζήτηση με τον κ. Δεστεμπασίδη δημοσιοποιήθηκε αυτούσια, χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενό της. Άλλωστε, ούτε ο ίδιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο.

Το Newpost, σεβόμενο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ουδέποτε χαρακτήρισε τον κ. Δεστεμπασίδη ούτε ως «Αικατερίνη Κελέση», ούτε ως Μάξιμο Σαράφη. Χρησιμοποίησε το ονοματεπώνυμό του ακόμη και στον τίτλο του θέματος.

Άλλωστε, αναφέραμε ότι φέρεται να είναι εκ των “προστατευόμενων μαρτύρων” λόγω των φημών και δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος. Γι αυτό και ζητήσαμε τη δική του άποψη για το ζήτημα, την οποία και δημοσιεύσαμε αυτούσια. Τα υπόλοιπα είναι, όντως, ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: 
newpost.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Μανιαδάκης: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας» (02.01.2019)
Πρωτοφανείς πιέσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη για υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ (02.01.2019)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου