2 Οκτωβρίου 2019

Το Σκίτσο της Ημέρας 2.10.2019

Κατά την παρουσία του χθες σε τηλεοπτική εκπομπή καρδιακό επεισόδιο είχε ο πρώην βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. "Πεθαίνω" είπε. "Μη με διακόπτεις"! ήταν η απάντηση του άλλου πολιτικού... 
Από μια ανάρτηση του σκιτσογράφου Ηλία Ταμπακέα στο λ/σμό του στο facebook:

Η ανάρτηση: 

Elias Tabakeas
"Πεθαίνω"
"Μη με διακόπτεις!"
Δύο Έλληνες πολιτικοί διαφωνούν σε τηλεοπτική εκπομπή. Ξαφνικά ο ένας, ο Πέτρος Τατσόπουλος, έχει καρδιακή προσβολή ακριβώς εκεί και το λέει. Η αντίδραση του άλλου πολιτικού, του Δημήτρη Βίτσα, ήταν: "εντάξει, απλά θα τελειώσω αυτό που έλεγα". Και το είπε δύο φορές! Ποιο ανθρώπινο ον το κάνει αυτό; Ή μήπως δεν πρέπει να μετράμε τους πολιτικούς σαν κάτι τέτοιο;
Ενημέρωση: Ο Πέτρος Tatsopoulos έτρεξε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς και τώρα βρίσκεται στην Εντατική. Τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.

Elias Tabakeas
“I’m dying”
“Do not interrupt me!”
Two Greek politicians argue on a TV talk show. Suddenly one, Petros Tatsopoulos, has a heart attack right there and says so. The reaction of the other politician, Dimitris Vitsas was “OK, I’ll just finish what I was saying”. And he said it twice! What short of human being does that? Or shouldn’t we count politicians as such?
Update: Petros Tatsopoulos was rushed to hospital where he underwent heart surgery and now he is in Intensive care. Our wishes for a speedy recovery.
#etc #etcmemes #petrostatsopoulos #dimitrisvitsas

Το ρεπορταζ:

Απο protothema.gr (1.10.2019):
Δυσμενή σχόλια στο Twitter προκάλεσε η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, απέναντι στον πρώην συνάδελφό του και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, όταν ο τελευταίος, την ώρα που βρίσκονταν μαζί στον «αέρα» της εκπομπής «Εκτός γραμμής», στον Alpha, παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος -και, λίγο αργότερα, λιποθύμησε. Λίγο αργότερα, ο κ. Τατσόπουλοις διαγνώσθηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, νοσηλευόμενος πλέον στην Εντατική Μονάδα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου.
Αν και ουδείς μπορούσε να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε στον Πέτρο Τατσόπουλο εκείνη την ώρα και φυσικά ο κ. Βίτσας δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αυτό που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε και σχολιάστηκε επικριτικά στα social media, ήταν ότι, ενώ ο παρουσιαστής Τάκης Χατζής αμέσως ενδιαφέρθηκε, πήγε προς τον Τατσόπουλο, ζήτησε να τον φροντίσουν και η συμπαρουσιάστρια πρότεινε να πάνε σε «break», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να... ολοκληρώσει.
«Λίγο να τελειώσω;», «κι εγώ να τελειώσω» επαναλάμβανε ο κ. Βίτσας, επιμένοντας να συνεχίσει, μολονότι στην αρχή ακούμπησε φιλικά στον ώμο τον Πέτρο Τατσόπουλο και φάνηκε να ανησυχεί για το τι του συνέβαινε... Πάντως, ο κ.Βίτσας έμεινε στο πλευρό του Πέτρου Τατσόπουλου έως ότου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, όπως είπε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.

Από kathimerini.gr (1.10.2019):
Επιτυχής η επέμβαση στον Π. Τατσόπουλο. Σταθερή χαρακτηρίζει την κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή, Πέτρου Τατσόπουλου το «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλεύεται μετά από επέμβαση στην καρδιά, έπειτα από επεισόδιο που είχε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως τονίζεται, ο κ. Τατσόπουλος διαγνώστηκε με οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής και η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, ενώ, όπως συμπληρώνεται «διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου