15 Οκτωβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.10.2020

Το Twitter μπλόκαρε τον προεκλογικό λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ. Ανάρτησε υλικό που παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου. 

Τιμή ρεκόρ, περίπου 10 εκατ. δολαρίων για το «Πρώτο Βιβλίο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Το Twitter μπλόκαρε τον προεκλογικό λογαριασμό του Τραμπ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και το κατά τα άλλα αγαπημένο του social media, το Twitter, το οποίο το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), μπλόκαρε για λίγη ώρα το επίσημο λογαριασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, σημειώνοντας ότι ανάρτησε υλικό που παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου. Το επίμαχο βίντεο αφορούσε πληροφορίες σχετικά με τις επαγγελματικές επαφές στην Ουκρανία του γιου του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο λόγος που το υλικό αυτό –το οποίο αρχικώς δημοσιεύθηκε στη New York Post- κρίθηκε ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του Twitter αφορά στη χρήση υλικού που έχει ληφθεί παρανόμως από χάκερς. «Ο Τζο Μπάιντεν είναι ψεύτης και έχει διαλύσει τη χώρα μας επί χρόνια» σημειώνει το επίμαχο βίντεο της καμπάνιας του Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ο λογαριασμός επανήλθε και αναρτήθηκε εκ νέου το επίμαχο βίντεο με την εξής λεζάντα: «Είμαστε πίσω και ποστάρουμε και πάλι το βίντεο που το Twitter δεν θέλει να δείτε. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ψεύτης και διαλύει επί χρόνια τη χώρα. Μοιράστε το».

Team Trump (Text VOTE to 88022) @TeamTrump
We are back and we are re-posting the video Twitter doesn’t want you to watch. JOE BIDEN IS A LIAR WHO HAS BEEN RIPPING OFF OUR COUNTRY FOR YEARS! PASS IT ON.

Πηγές: kathimerini.gr, twitter.com

Τιμή ρεκόρ για το «Πρώτο Βιβλίο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Την τιμή ρεκόρ των 9.97 εκατομμυρίων δολαρίων «έπιασε» ένα ιστορικό σπάνιο βιβλίο με τα θεατρικά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το οποίο πουλήθηκε μέσω του οίκου δημοπρασιών Christie’s της Νέας Υόρκης. Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1623 συγκεντρώνει για πρώτη φορά σε έναν τόμο τα έργα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, και αποτελεί ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» για τους συλλέκτες παλαιών βιβλίων.

Το First Folio («Πρώτο Βιβλίο») που περιέχει 36 έργα του Σαίξπηρ είναι το ένα από τα έξι πλήρη αντίτυπα που σώζονται μέχρι σήμερα στα χέρια ιδιωτών. Ανήκε μέχρι χθες στο Μιλς Κόλετζ, ένα ιδιωτικό κολέγιο ανθρωπιστικών επιστημών στο Όουκλαντ της Καλιφόρνιας. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή. 

Τα έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Κωμωδίες, Ιστορίες και Τραγωδίες» τα συνέλεξαν οι φίλοι του βάρδου επτά χρόνια μετά τον θάνατό του. Μεταξύ αυτών είναι και θεατρικά έργα που δεν είχαν εκδοθεί μέχρι τότε και θα μπορούσαν να είχαν χαθεί, όπως τα «Όπως σας αρέσει», «Μάκβεθ» και «Τρικυμία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου