19 Οκτωβρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.10.2020

Σχετικά με το ζωικό βασίλειο:
Γιγάντια γάτα, σχέδιο στη Νάσκα του Περού ηλικίας 2.200 ετών. 
Ακριβό πτηνό: Γεράκι αξίας 173.284 δολ. ΗΠΑ.
Χόμπι τον καιρό της πανδημίας: Ταΐζοντας τα πουλιά στο πάρκο. 

Περού: Σχέδιο γιγάντιας γάτας στη Νάσκα, ηλικίας 2.200 ετών

Την εντυπωσιακή ανακάλυψη μιας γιγάντιας γάτας χαραγμένης σε λόφο του Περού (φωτογραφία επάνω αριστερά) έκαναν αρχαιολόγοι στη Νάσκα. Πρόκειται για χάραξη ηλικίας 2.200 ετών, καθώς χρονολογείται περί το 200 π.Χ., που ανακαλύφθηκε τυχαία προσφάτως, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της θρυλικής αρχαιολογικής περιοχής από ειδικούς.
Το ανάγλυφο αιλουροειδούς, μήκους 37 μέτρων, ήταν δυσδιάκριτο καθώς είχε σχεδόν σβηστεί, αλλά με τον κατάλληλο καθαρισμό εμφανίζεται πλέον καθαρά στην έρημο της Νάσκα, που αποτελεί χώρο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγές: BBC, kathimerini.gr 

Γεράκι αξίας 173.284 δολ. ΗΠΑ 

Υπάρχουν δημοπρασίες και ...δημοπρασίες.
Ένας Σαουδάραβας κρατάει στα χέρια του ένα γεράκι το οποίο πωλήθηκε έναντι 173.284 δολαρίων ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας στο Saudi Falcons Club Auction στο King Abdulaziz Festival στο Mulham, βόρεια του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Ταΐζοντας τα πουλιά στο Hyde Park 

Η πανδημία έχει κάνει πολλούς από εμάς να εφευρίσκουμε νέες ασχολίες και χόμπι. Ένας άντρας κάνει ποδήλατο στο δημοφιλέστερο πάρκο του Λονδίνου, το Hyde Park. Έχοντας στο κεφάλι του ένα πουλί διασχίζει το πάρκο ταΐζοντας ταυτόχρονα στο διάβα του τα πουλιά.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου