11 Οκτωβρίου 2020

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής και η αντίδραση της ΝΔ

Σοβαρό πολιτικό θέμα προκαλεί το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Η Αυγή», το οποίο συνδέει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που έκανε λόγο για πρακτικές Γκέμπελς.

Η εφημερίδα που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει στην πρώτη σελίδα της τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τίτλο: «Δεν είναι αθώοι» – την έκφραση που είχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε παζλ γραμμάτων στην αίθουσα της ολομελείας του κοινοβουλίου μέσα στην εβδομάδα αναφερόμενοι στους κατηγορουμένους της δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Κάτω από τον τίτλο της Αυγής της Κυριακής αναφέρονται τα εξής: «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες». 

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας 

Το πρωτοσέλιδο καταδίκασε ως «λάσπη» το βράδυ του Σαββάτου σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας: «Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής». To σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».


Τοποθέτηση από το Κίνημα Αλλαγής

«Το σημερινό άθλιο πρωτοσέλιδο της Αυγής ,είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ, γιατί με τις αλλαγές του στον ποινικό κώδικα δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ο διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί και πάλι το αυγό του φιδιού ...» αναφέρει μεταξύ άλλων το Κίνημα Αλλαγής.

Η απάντηση της «
Αυγής» στη ΝΔ

Απαντώντας στην Ν.Δ. η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η "Αυγή" αρνείται να της πιστώσει την "τεράστια" συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας. Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες, δικαιολόγησαν τα κίνητρα και τις ενέργειές τους... Ο κόσμος λοιπόν τα γνωρίζει αυτά. Εμείς απλώς τα υπενθυμίζουμε...»

Για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα

Νωρίτερα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην τροποποίηση του ποινικού κώδικα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε υπενθυμίσει ότι: «Η ΝΔ και άλλα κόμματα είχαν προειδοποιήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε πρωθυπουργό πως με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, που ήταν στα σκαριά εκείνη την περίοδο, η Χρυσή Αυγή θα έπεφτε στα μαλακά».

Απάντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, για τις αιτιάσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή, το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Μάλλον το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με το διαρκές ξέπλυμα της ΝΔ στη Χρυσή Αυγή έχει ενοχλήσει» και προσθέτει: «Μάταια παλεύει να αποτινάξει τις εκλεκτικές συμπάθειες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με τη Χρυσή Αυγή. Όσο και να προσπαθεί, όμως, θα τους ακολουθεί πάντα το ξέπλυμα των νεοναζί». Στη συνέχεια υποστηρίζει πως «Η ΝΔ έχει λερωμένη τη φωλιά της».

Πηγές: kathimerini.gr , avgi.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου