26 Οκτωβρίου 2020

Το Σκίτσο της Ημέρας 26.10.2020

Μια παράφραση του τραγουδιού «Θεία Μάρω» του Διονύση Σαββόπουλου, και προαρμογή του στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή», με αφορμή την επιλογή για το βιντεοκλίπ της επετείου.

«Στη μικρή μας φυλακή στρώνει για να κοιμηθεί η κυρία Μάρω... Θεία Μάρω καλέ θεία Μάρω φύλαξε και για μας λίγο χαλβά... θεία Μάρω καλέ θεία Μάρω, αύριο πές μας για δράκους, πές μας για σπαθιά...». 

Σκίτσο, προφανώς με αφορμή το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου, που επέλεξε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, για το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Μια επιλογή που πολύ σχολιάσθηκε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, εξηγώντας τους λόγους αυτής της επιλογής δήλωσε: «Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι, γιατί περιγράφει με ένα μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η "σύναξή" μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο "δεσμός μας πύκνωσε". Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και "οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία". Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε "τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές" μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου