25 Οκτωβρίου 2020

Αντίδραση Μαργαρίτη Σχοινά στα περί μη σεβασμού των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη

Την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της Κομισιόν-Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά προκάλεσε η ανάρτηση στο twitter του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος κατηγορεί την Ευρώπη για μη σεβασμό των Ευρωπαίων ηγετών στους Μουσουλμάνους στον τρόπο ζωής τους.

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας - τον τρόπο ζωής μας» έγραψε στο 
twitter ο Φαχρετίν Αλτούν.

Fahrettin Altun @fahrettinaltun
Some European leaders today do not just target Muslims in their midst. They attack our sacred values, our scripture, our prophet and our political leaders — our way of life.

Και αμέσως εισέπραξε, επίσης στο 
twitter, την απάντηση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά: . 

«Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» έγραψε ο κ. Σχοινάς παραθέτοντας και την διάταξη της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Margaritis Schinas @MargSchinas
Sorry to disappoint you but this is our way of life as defined in our Treaty. The European Way of Life.


«Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, το κράτος δικαίου και τον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων όσων ανήκουν σε μειονότητες. Αυτές οι αξίες είναι κοινές για τα κράτη – μέλη σε μια κοινωνία, όπου ο πλουραλισμός, η απουσία διακρίσεων, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, επικρατούν». 

Αυτό προβλέπεται από το άρθρο 2 της Συνθήκης, το οποίο και παραθέτει στην ανάρτησή του ο 
Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πηγή: twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου