31 Οκτωβρίου 2020

Οκτώβριος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Οκτωβρίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα εκτός από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, 
δεσπόζουν και η απόφση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή καθώς και οι τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Επάνω αριστερά, σ
το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (18.10.2020), το νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων, εφ' όλης της ύλης, του Ερντογάν στο ...χασάπικο (κρεοπωλείο)! Το δείχνει ο Τούρκος πρόεδρος στη Γερμανίδα καγγελάριο Μέρκελ.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα από τα 10 Σκίτσα του Μήνα με χρονολογική σειρά:

Έτσι κι αλλιώς κάθε τριάντα χρόνια θα κυβερνάει ένας ... Μητσοτάκης! Αυτό, μεταξύ άλλων, φαίνεται να λέει ο Κυριάκος στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στις 
4.10.2020 στην "Εφ.Συν."  (Περίπου το ίδιο ισχύει και για έναν Καραμανλή ή έναν Παπανδρέου θα προσθέταμε εμείς): 

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή», ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος, ήταν η ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης στις 7.10.2020. Μάλιστα, επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ακολουθούν τρία σχετικά σκίτσα:

Σκίτσο του Χρίστου Παπανίκου (7.10.2020) με τη Δικαιοσύνη να κόβει τα κεφάλια της Χρυσής Αυγής που παρουσιάζεται σαν Λερναία Ύδρα. Δίπλα της η Δημοκρατία: 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (7.10.2020) σχετικό με την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή. Ο Μιχαλολιάκος στη λεκάνη! 

Ένα ακόμη σκίτσο, του Κώστα Μητρόπουλου στα «Νέα» (8.10.2020), σχετικό με την Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Έτσι τη θέση της πήρε η Χρυσή Δύση! 

Ο ισχύον ποινικός κώδικας όπως τον τροποποίησε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν στερεί πλέον τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής. Το ξεσκεπασε ο πρωην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ τον διέγραψε! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (9.10.2020): 

«Το μπρος – πίσω της Τουρκίας μεταξύ κλιμάκωσης και αποκλιμάκωσης της έντασης πρέπει να σταματήσει» είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Χάικο Μάας, κατά την επσκεψή του σε Λευκωσία και Αθήνα. Όμως ο Ερντογάν, στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (14.10.2020), δικαιολογείται λέγοντας ότι δυσκολεύεται πολύ στο ... παρκάρισμα του Oruc Reis, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα! 

Μάσκες παντού, λόγω κορωνοϊού. Διαφορετικά ένα τσίπουρο στο καφε-μπαρ μπορεί να μας κοστίσει ... 154 ευρώ! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα «Νέα» (17.10.2020):

Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτή την οργάνωση εύκολα μπαίνεις αλλα δύσκολα βγαίνεις (αφού καταλήγεις στη φυλακή), λέει στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (23.10.2020): 

Το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo (στις 27.10.2020) τα βάζει με τον Τούρκο πρόεδρο, και τον κάνει πρωταγωνιστή στο πρωτοσέλιδό του, με αφορμή τις προσβολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, και της Γαλλίας. Στο σκίτσο ο Ερντογάν σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας γυναίκας και αναφωνεί "Ωωω ο Προφήτης!". Ενώ στη λεζάντα γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος». Ένα σκίτσο που ξεσήκωσε θύελλα τουρκικών αντιδράσεων:

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Σεπτέμβριος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Αύγουστος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούλιος 2020: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου