6 Ιουλίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 6.7.2021

Τον δάγκωσε πύθωνας την ώρα που καθόταν στην τουαλέτα του στο Γκρατς της Αυστρίας.

Επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του λιοντάρι, μετά απο πρωθυπουργική παρέμβαση, στην πρωτεύουσα της Καμπότζης.

Τον δάγκωσε πύθωνας την ώρα που καθόταν στην τουαλέτα του

Ένας Αυστριακός είδε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες να επιβεβαιώνεται σήμερα το πρωί, όταν ένας πύθωνας, που είχε γλιστρήσει μέσα από τους σωλήνες της αποχέτευσης, βγήκε στη λεκάνη της τουαλέτας του την ώρα που εκείνος καθόταν και τον δάγκωσε.
Σοκαρισμένος ο 65χρονος στην πόλη Γκρατς γύρισε για να αντικρίσει έναν αλμπίνο πύθωνα μήκους 1,6 μέτρου στο εσωτερικό της λεκάνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου του θύματος που περιλήφθηκε στην αστυνομική ανακοίνωση, «μόλις είχε καθήσει στην λεκάνη και αισθάνθηκε ένα δάγκωμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων».
Το φίδι, ασιατικής καταγωγής (Βιρμανία), που μπορεί να φθάσει σε μήκος τα 9 μέτρα, εικάζεται ότι δραπέτευσε από γειτονικό διαμέρισμα χωρίς να γίνει αντιληπτό και βγήκε στη λεκάνη της τουαλέτας μέσω των σωλήνων της αποχέτευσης.
Ειδικός στα φίδια, ο οποίος εκλήθη από την υπηρεσία επειγόντων περιστατικών, απομάκρυνε το φίδι από την τουαλέτα, το καθάρισε και το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του. Το θύμα έλαβε στο νοσοκομείο τις πρώτες βοήθειες για ελαφρά τραύματα.
Ο 24χρονος γείτονας, που διατηρεί 11 φίδια στο διαμέρισμά του, όλα μη δηλητηριώδη, εκλήθη στο γραφείο του ανακριτή για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.
Πηγή: naftemporiki.gr

Επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του λιοντάρι


Ένα κατοικίδιο λιοντάρι που κατάσχεσαν οι αρχές από ένα σπίτι στην πρωτεύουσα της Καμπότζης την περασμένη εβδομάδα επανενώθηκε με τον ιδιοκτήτη του τη Δευτέρα - μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Χουν Σεν.
Αξιωματούχοι της αστυνομίας και της άγριας ζωής έκαναν έφοδο στο σπίτι στις 27 Ιουνίου, λέγοντας ότι διασώζουν το ζώο αφού εμφανίστηκαν βίντεο με αυτό στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok και οι γείτονες χτύπησαν συναγερμό. 
Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός διέταξε να επιστραφεί το αρσενικό λιοντάρι 18 μηνών με την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης θα κάνει ένα σωστό κλουβί.
Οι αρχές είπαν ότι ήταν παράνομο να κρατούν τα λιοντάρια ως κατοικίδια ζώα, αλλά ο Χουν Σεν είπε ότι ήταν μια ειδική περίπτωση, επειδή ο ιδιοκτήτης είχε το λιοντάρι από νεαρή ηλικία και το αντιμετώπιζε σαν μέλος της οικογένειας.
Τη Δευτέρα παρακολουθούσαν την επιστροφή του πίσω στην ιδιοκτησία, καθώς αυτό περιπλανιόταν συνοδευόμενο από τον κατοικίδιο σκύλο του ιδιοκτήτη. «Στην αρχή ήμουν λυπημένος, μετά ενθουσιασμένος και συγκινημένος», δήλωσε στο Reuters ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με το επώνυμό του Guo.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου