18 Δεκεμβρίου 2021

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.12.2021

(upd) Βουλή: Έγκριση προϋπολογισμού εν μέσω ακραίας πόλωσης. Σε περιβάλλον ακραίας πόλωσης, ολοκληρώθηκε απόψε στην εθνική αντιπροσωπεία η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού. Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας είναι 158 «ναι» και 142 «όχι». Τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν από την αντιπολίτευση το ΚΙΝΑΛ και η Ελλ. Λύση μόνο. Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση. Στην διαμόρφωση εκρηκτικού κλίματος οδήγησαν και οι επιλογές του Αλ. Τσίπρα: «Καλώ τους Έλληνες να αντισταθούν στην πολιτική, στην αλαζονεία, στη διαφθορά και τη φθορά που εκπροσωπείτε. Καλώ τους Έλληνες να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων. Καλώ τους Έλληνες να επιβάλουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι για το δικό τους αύριο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προϋπολογισμός: Παραίτηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας.
 Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά». «Σας ζητώ να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές». Μητσοτάκης: «Ζητήσατε εκλογές σήμερα κ. Τσίπρα γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα». Κατρίνης: Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση. Το ΚΙΝΑΛ με τη νέα ηγεσία του αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο».

Νωρίτερα γράφαμε: Προϋπολογισμός 2022: Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε 4.345 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 63 θάνατοι, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.799 θάνατοι. Παράλληλα, σε 684 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 561 (82.02%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (17.98%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.031.239


Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Αντικυθήρων. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 57,6 χιλιόμετρα. Η δόνηση, η οποία σημειώθηκε στις 7:16 π.μ., έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, όπως στην Καλαμάτα και την Τρίπολη, στην Κρήτη, αλλά και στην Αττική. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο. Τις πρώτες πρωινές ώρες, σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στον θαλασσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτουτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 26 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη.

Καιρός: Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας σήμερα, καθώς ήδη σημειώθηκαν βροχές και χιονοπτώσεις στη Βορειοανατολική Ελλάδα και οι άνεμοι ενισχύονται συνεχώς. Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

MRΒ: Προβάδισμα ΝΔ – Άλμα για ΚΙΝΑΛΣτο 13,5% το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη - Στο 19,7% ο ΣΥΡΙΖΑ, 11 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. Διψήφια διαφορά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει το ΚΙΝΑΛ να τον πλησιάζει, καθώς το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη καταγράφει σημαντική άνοδο.

Θ. Δημόπουλος: Η αναμνηστική δόση αυξάνει την προστασία έναντι της Όμικρον. "Πολύ υψηλό" παγκόσμιο κίνδυνο συνιστά η παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2, προκαλώντας συναγερμό. Αναμένεται αρχές του 2022, σύμφωνα με τους ειδικούς να είναι κυρίαρχη, καθώς είναι 70 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η οποία είναι 100 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας είναι η ασπίδα μας απέναντι και στην παραλλαγή Όμικρον, αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνής Ημέρα Μεταναστών: Την ανάγκη για πιο αποτελεσματική διεθνή συνεργασία και πιο συμπονετική προσέγγιση στη μετανάστευση, προτάσσει σε μήνυμά του με αφορμή σημερινή Διεθνή Ημέρα Μεταναστών ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Αυτό σημαίνει την ανθρώπινη διαχείριση των συνόρων, τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπιστικών αναγκών όλων και την εξασφάλιση ότι οι μετανάστες περιλαμβάνονται στα εθνικά σχέδια εμβολιασμού για τον COVID-19... Σημαίνει επίσης την αντιμετώπιση των ριζικών αιτιών της μετανάστευσης...» εξηγεί ο Αντόνιο Γκουτέρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου