13 Δεκεμβρίου 2021

TIME: Έλον Μασκ, το «Πρόσωπο της Χρονιάς» 2021

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για εφέτος, σύμφωνα με την επιλογή του πεδιοδικού ΤΙΜΕ.

Ο Μασκ, σε μια συναρπαστική χρονιά, ξεπέρασε στην κούρσα του διαστήματος τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον πρόλογο του σχετικού κειμένου του ΤΙΜΕ, στο οποίο το εμβληματικό περιοδικό εξηγεί τους λόγους της επιλογής του, «ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει σπίτι και πρόσφατα άρχισε να ξεπουλάει την περιουσία του. Ρίχνει δορυφόρους σε τροχιά και τιθασεύει τον ήλιο. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ο ίδιος δημιούργησε και δεν χρησιμοποιεί βενζίνη – μετά βίας χρειάζεται οδηγό. Με μια κίνηση του δακτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει. Ένας στρατός πιστών κρέμεται από κάθε του ρήση. Ονειρεύεται τον Άρη καθώς «ιππεύει« στη Γη».

TIME @TIME
Elon Musk (@elonmusk) is TIME's 2021 Person of the Year #TIMEPOY https://ti.me/3s5IBKX

Ο Έλον Μάσκ μέσα σε λίγες λέξεις
  • Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (297 δισ. δολάρια), αλλά δεν έχει ούτε ένα ακίνητο.
  • Εκφράζει την επιθυμία να παραιτηθεί και να γίνει… influencer.
  • Οδηγάει ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν χρειάζεται καύσιμα αλλά (σχεδόν) ούτε και οδηγό.
  • Κάνει τις αγορές να χορεύουν γύρω από κάθε tweet και κάθε δήλωση του.
  • Ονειρεύεται να φύγει από τον πλανήτη Γη και να μεταναστεύσει στον Άρη.

Ο 50χρονος Έλον, μέσα στο 2021, πέτυχε ορισμένα πολύ σημαντικά επιχειρηματικά deals.
  • Τον Απρίλιο, κέρδισε ένα αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη NASA για τη μεταφορά Αμερικανών αστροναυτών στο φεγγάρι -για πρώτη φορά από 1972.
  • Τον Οκτώβριο, έκλεισε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την εταιρεία ενοικιάσεων Hertz για την πώληση 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • Τον Νοέμβριο, προχώρησε στην πώληση του 10% των μετοχών που διατηρεί στην Tesla, με στόχο, όπως εξήγησε ο ίδιος, να πληρώσει τους φόρους που προτίθεται να του επιβάλλει το αμερικανικό δημόσιο.

Είτε κάποιος τον συμπαθεί είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έλον Μασκ βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ημερήσια ατζέντα και συμβάλλοντας στην πρόοδο της τεχνολογίας και της ανθρωπότητας.

Πηγή: kathimerini.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου