11 Δεκεμβρίου 2021

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Τραμπουκισμοί, τάγματα εφόδου και συνωμοσίες

Από λίγο αρνητές των εμβολίων, τεχνοφοβικοί, συνωμοσιολόγοι, αρνητές του χρέους και αντιμνημονιακοί, αλλά και λίγο από χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου και τραμπουκισμούς. Διακινούν σε διάφορες εκδοχές την «ιερή δήλωση».
Από την "Καθημερινή":

«Μπείτε στο Σώμα Ασφαλείας Θεματοφυλάκων του Αρθρου 120 και κυκλοφορείτε ελεύθερα δίχως μάσκες και πρόστιμα και συγχρόνως βοηθάτε στην ελευθερία της πατρίδος από το Κατοχικό καθεστώς το οποίο υπάρχει παρανόμως εδώ και δέκα χρόνια. Νόμιμα και συνταγματικά συμπληρώστε την ομολογία σας Ελληνες πατριώτες. Αν όλοι οι Ελληνες γίνουν θεματοφύλακες, όλα τα μαγαζιά θα ανοίξουν, όλες οι εκκλησίες θα ανοίξουν, δεν θα φοβούνται πρόστιμα και η πατρίδα θα ελευθερωθεί από την Κατοχή, καθώς το όραμα του καινούργιου Ελληνικού νομίσματος Εργον θα πάρει σάρκα και οστά. Δεν θα υπάρχουν φόροι, κανένας Ελληνας φτωχός. Για όλες τις απορίες σας υπάρχει απάντηση. Γρηγορείτε».

Λίγο αρνητές των εμβολίων, τεχνοφοβικοί και οπαδοί της φυσικής ζωής, λίγο συνωμοσιολόγοι, πιστοί ακόλουθοι του Αρτέμη Σώρρα και αρνητές του χρέους, λίγο Μακεδονομάχοι και πιστοί, λίγο θαμώνες της πάνω πλατείας και του «όλοι ίδιοι είναι», λίγο αντιμνημόνιο αλλά και λίγο χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, συσσίτια «μόνο για Ελληνες» και τραμπουκισμοί.

Ολα «κάτι θυμίζουν» στα προφίλ και τα γκρουπ στο Facebook των αυτοαποκαλούμενων Ομολογητών Θεματοφυλάκων του Αρθρου 120 του Συντάγματος (αυτοί που έχουν υπογράψει την ομολογία, που «αποτελεί μία Καταγγελία προς τα Εγκλήματα Εσχάτης Προδοσίας που διαπράχθηκαν από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών»), που χθες αλληλοσυγχαίρονταν για τη «δράση» στο σχολείο της Πιερίας. Φωτογραφίζονται με όπλα, φωτογραφίζονται σε «δράσεις αλληλεγγύης», διακινούν το σήμα που πρέπει να φέρουν τα αυτοκίνητά τους με τα διακριτικά «Κυρίαρχος Ελλην Αυτόχθων Ιθαγενής» με το οποίο βρίσκονται «σε υπηρεσία» όλο το 24ωρο, συγκεντρώνουν υπογραφές «αντίστασης σε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, τεστ, εμβόλια σε νοσοκομεία, σε σχολεία και λοιπούς χώρους εκπαίδευσης» (οι οποίες «πέραν των υποχρεωτικών και δολοφονικών ιατρικών πράξεων θα αξιοποιηθούν και για τον πτωχευτικό νόμο που έχει δρομολογηθεί για να πτωχοποιηθούν όλοι οι Ελληνες»), ενώ διακινούν τη γνωστή πλέον «ιερή δήλωση», με την οποία μπορεί κάποιος να «ενεργοποιήσει» το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes, η «ιερή δήλωση» κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2012 σε διάφορες εκδοχές. Οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» ισχυρίζονται ότι έχει καταλυθεί η εθνική κυριαρχία με την ψήφιση του μνημονίου 1 «και, αφότου διαβιβάστηκε στη Βουλή τέτοια δικογραφία, η Ελλάδα βρίσκεται “σε κατοχή”, οι βουλευτές, δικαστές, υπουργοί, αξιωματικοί κ.λπ. έχουν καταπατήσει τον όρκο τους, επί της ουσίας δηλαδή συμβαίνει “κατάργηση” του Συντάγματος».

Περισσότερο προβληματικές ακόμα είναι οι αναφορές σε πιο πρόσφατες εκδοχές της «ιερής δήλωσης» ότι «λόγω της κατάλυσης του Συντάγματος» νομιμοποιείται να προβεί σε ανθρωποκτονίες και αυτοδικία για όποιο σοβαρό, κατ’ αυτόν, έγκλημα βλέπει να εκτελείται (Ελληνικά Hoaxes, Η Ιερή Δήλωση και η ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος, 22.3.21).

Πηγή: kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της ομάδας αρνητών της πανδημίας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου