10 Δεκεμβρίου 2021

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της ομάδας αρνητών της πανδημίας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

«Ξαναχτύπησαν» οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», καθώς μέλη της ομάδας πήγαν 
σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας, πέρασαν χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Το πρωτοφανές περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην πλούσια δράση της ομάδας που αμφισβητεί τα πάντα, από τα χρέη μέχρι την πανδημία…

Κακουργηματική δίωξη, που αφορά στο αδίκημα της αρπαγής από κοινού, ασκήθηκε σε βάρος των 11 συλληφθέντων της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Ειδικότερα, σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Το πρωτοφανές περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται σήμερα λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί. Τη στιγμή που ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου έμπαινε στο σχολικό συγκρότημα δέχτηκε επίθεση από 11 άτομα, που αντιδρούν στην εφαρμογή στο σχολείο των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του COVID. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες, τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Κολινδρού, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Και οι 11 δράστες –πρόκειται για 9 άνδρες και 2 γυναίκες ηλικίας 
42 έως άνω των 70 ετών– συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης, ενώ ο διευθυντής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. 

«Στάθηκα τυχερός γιατί τη στιγμή που εμφανίστηκαν είχα πάει να πάρω έναν καφέ. Ο στόχος ήμουν εγώ, ο διευθυντής γυμνασίου και μία καθηγήτρια που είχε διατελέσει σε προηγούμενη περίοδο υπεύθυνη covid του σχολείου. Μας βρίζουν ονομαστικά σε σελίδες στο facebook», ανέφερε ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου Γιώργος Γκαϊτατζής, προσθέτοντας ότι «οι φραστικές επιθέσεις και απειλές ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβρη, καθώς αυτοί θεωρούν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι αντισυνταγματικά και ότι εμείς που τα εφαρμόζουμε είμαστε επίορκοι και προδότες».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με άμεση παρέμβασή του, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι... πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την επίθεση που δέχτηκε ο γυμνασιάρχης από την Πιερία. «Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα» ανέφερε και πρόσθεσε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».

Τη συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε «από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών», εκφράζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης. «Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών», τονίζει.

Πηγές: kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου