9 Δεκεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 9.12.2021

Ρόδος: Δεξαμενόπλοιο με λαθραία καύσιμα «δραπέτευσε» κάτω από τη μύτη του Λιμενικού!
Έρχονται και στην Ελλάδα τα ρομπότ στις σχολικές αίθουσες.
«Προσοχή… γλιστράει! Λίγη υπομονή κι έτοιμο το παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά», αναφέρει ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Παραίτηση της εκπροσώπου Τύπου για το «εύθυμο» βίντεο της Ντάουνινγκ Στριτ.


Ρόδος: Δεξαμενόπλοιο με λαθραία καύσιμα «δραπέτευσε»!

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε δεσμευτεί για μεταφορά λαθραίων καυσίμων, «δραπέτευσε» τα ξημερώματα της Τετάρτης κάτω από μύτη των αρμόδιων αρχών.
Συγκεκριμένα, το πλοίο «Eirini 1», σημαίας Γουιάνας και με Ινδούς πλήρωμα, είχε δεσμευτεί στη Ρόδο, όπου κατέπλευσε για ανταλλακτικά. Κατά πληροφορίες, οι αρχές του Λιμενικού το έβγαλαν από το λιμάνι λόγω καιρού και παρέμενε αγκυροβολημένο αρόδο.
Ωστόσο, το πλήρωμα έθεσε σε λειτουργία τις μηχανές και έφυγε. Το πλοίο έγινε αντιληπτό από το παρατηρητήριο του Πολεμικό Ναυτικού, το οποίο και ειδοποίησε το Λιμενικό. Έγινε προσπάθεια να καταδιωχθεί, αλλά τελικά κατέφυγε στην Τουρκία.
Πηγή: kathimerini.gr

Έρχονται και στην Ελλάδα τα ρομπότ στις σχολικές αίθουσες

Στα ελληνικά σχολεία εισέρχονται τα ρομπότ με στόχο να εμπλουτίσουν τις μεθόδους διδασκαλίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mobile Technology, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απέκτησε ανθρωποειδή ρομπότ από τη Mobile Technology, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των μεθόδων διδασκαλίας που παρέχει στους μαθητές του.
Πιο συγκεκριμένα, ενισχύθηκε με τα ρομπότ ΝΑΟ και Pepper, τα οποία προσεχώς θα είναι διαθέσιμα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο των μαθημάτων του εργαστηρίου Πληροφορικής.
Τα ρομπότ Pepper & NAO που η Mobile Technology προωθεί στην ελληνική αγορά χρησιμοποιούνται ευρέως ήδη από περισσότερα από 17.000 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χριστούγεννα 2021: Ολοκληρώνεται το παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά

Ολοκληρώνεται το στήσιμο του παγοδρομίου στην πλατεία Κοτζιά και σύντομα έτοιμο να φιλοξενήσει τους Αθηναίους, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«Προσοχή… γλιστράει! Λίγη υπομονή κι έτοιμο το παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Instagram, στην οποία συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες του παγοδρομίου.
Πηγή: 
Instagram

Παραίτηση για το «εύθυμο» βίντεο της Ντάουνινγκ Στριτ

Η πρώην εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να αστειεύεται και να γελάει για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρσι, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19.
«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», ανέφερε, με δάκρυα στα μάτια, η Αλέγκρα Στράτον, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους Βρετανούς και εξήγησε ότι θα μετανιώνει «για όλη της τη ζωή» για τα όσα είπε, προκαλώντας πολιτική θύελλα.
Η Στράτον ήταν εκπρόσωπος Τύπου όταν γυρίστηκε το επίμαχο βίντεο, τον Δεκέμβριο του 2020. Πιο πρόσφατα, ήταν εκπρόσωπος του Τζόνσον για την COP26.
Πηγή: Καθημερινή

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου